2022-11-10
相信大家喺入秋第一件事,一定系谂食大闸蟹,如果有大闸蟹放题就爽喇🤩今次揾到富临皇宫嘅大闸蟹2小时放题,由即日至2022年11月20日经 Togetda 平台购买优惠仲低至84折起,除咗食蟹,仲有片皮鸭都系放题,人头都系5百几,一于去试吓先❤️除咗上面两位主角之外,每位仲包和味鲍鱼伴秋葵一份同花胶响螺鸡汤花胶响螺鸡汤清甜,花胶都几大块,饮完感觉好温暖!鲍鱼伴秋葵嘅鲍鱼几弹牙入味。秋葵爽口,加埋佢哋嘅酱汁味道唔错。好喇,到大闸蟹喇,有三款唔同嘅任食大闸蟹!清蒸大闸蟹 、花雕蒸大闸蟹 、盐焗大闸蟹 。虽然大闸蟹嘅size虽然唔大 但只只都爆膏,食得非常开心。盐焗大闸蟹上面会有姜葱,味道比一般嘅浓郁,有少少盖过蟹嘅味道🦀 花雕蒸大闸蟹好食到淡淡嘅花雕味,钟意有酒味嘅人都唔错🦀清蒸大闸蟹食到大闸蟹嘅原汁原味,我就最钟意❤️片皮鸭都算唔错,上枱时都够热,一碟有十几块片皮鸭,鸭皮充满油香,而且食落脆卜卜🦆另外仲有几款唔同嘅小菜,主食同甜品包括,榄菜四季豆、椒盐猪扒、蒜蓉炒时蔬、手拍青瓜、凉拌猫耳朵、生炒糯米饭、芝麻流沙包、香芒冻布甸、杞子桂花糕同养颜枣皇糕。小菜嘅份量细细碟,方便可以试唔同嘅种类。味道仲
花胶响螺鸡汤清甜,花胶都几大块,饮完感觉好温暖!
好喇,到大闸蟹喇,有三款唔同嘅任食大闸蟹!
清蒸大闸蟹 、花雕蒸大闸蟹 、盐焗大闸蟹 。
小菜嘅份量细细碟,方便可以试唔同嘅种类。味道仲要唔错添,上菜速度都okay,整体感觉唔错!