2022-11-20
大闸蟹嘅季节啦,知道洞天孔夫子推出全大闸蟹宴($488/位),真系好吸引😋,就去试下啦,黄油好香,爆晒蟹膏架。 每道菜都非常出色❣💖✨龙皇吐雾酒香鲜鲍鱼店员一开始就话准备好未,原来好似变魔术咁,龙皇吐雾左个水晶球🔮,冰震鲍鱼口感弹牙,配醋汁调味非常开胃既餐前小食,又非常吸睛😆。✨孔门叁彩碟-黑毛猪叉烧 •陈醋水晶肴肉•艳影虾球集合左餐厅招牌菜食,每件都非常出色,自家制作黑毛猪叉烧非常入味,艳影虾球外脆内软,肉质爽脆,陈醋水晶肴肉冻盘,水晶表面层用醋汁腌制,口感很特别,做乜非常出色。✨蟹粉蟹肉千丝豆腐羹吃到蟹的鲜味加上系啖啖蟹膏,豆腐虾滑。✨清蒸大闸蟹公(1只)5两真系好正好大只🦀,清蒸大闸蟹精华系晒蟹入边,大闸蟹膏质地好杰身,且香浓💯✨蟹粉蟹肉扒菜苗🦀菜苗炒得很出色,加上啖啖蟹粉蟹肉都非常多,每一啖都食到❤️✨蟹粉小笼包劲多香浓蟹粉汁喺小笼包里面,回味无穷✨日式海鲜炒饭炒饭炒得很坚韧,虽然我很饱但我坚持吃完整个炒饭,粒粒炒得干身,配料带子哈哈墨鱼很足料。✨姜茶汤圆好重姜味🥳,一定可以驱逐寒气
✨龙皇吐雾酒香鲜鲍鱼
✨孔门叁彩碟-黑毛猪叉烧 •陈醋水晶肴肉•艳影虾球
集合左餐厅招牌菜食,每件都非常出色
✨蟹粉蟹肉千丝豆腐羹
吃到蟹的鲜味加上系啖啖蟹膏,豆腐虾滑。
✨清蒸大闸蟹公(1只)5两
✨蟹粉蟹肉扒菜苗🦀
菜苗炒得很出色,加上啖啖蟹粉蟹肉都非常多,每一啖都食到❤️
✨蟹粉小笼包
劲多香浓蟹粉汁喺小笼包里面,回味无穷
✨日式海鲜炒饭
✨姜茶汤圆
好重姜味🥳,一定可以驱逐寒气