2022-11-04 1536 浏览
今日出边好大雨,一入到去酒楼冷气超级无敌冻,即刻叫佢哋可唔可以收细啲个冷气讲咗好几次先冇咁冻。入边嘅员工都好快手问饮咩茶安排好所有座位。但系冷气好大建议各位带多件外套食饭。等齐人之后就先来一大碟大闸蟹,😍蟹膏多到只脚都流晒啲黄油出嚟。一人食咗两只。蟹醋一人两碟先够。跟住嚟咗啲姜茶饮落好舒服。跟住上咗我好钟意食嘅炒鱼片✨。因为冇晒骨,而且肉都好结实好新鲜,唔系𠮶啲林啤啤嘅冰鲜鱼。再嚟就系一大碟粒粒饱满嘅蒜头炒菜,啱晒啲未必会食蒜头嘅朋友,又或者啱晒啲好钟意食蒜头嘅朋友。因为如果系蒜蓉炒菜唔食蒜头嘅朋友就唔会食㗎啦。钟意食蒜头嘅可以成粒啪。叉烧系半肥瘦。佢未去到话肥到流晒啲油出嚟入口即化果种,但系食落去口感好好,肉实净得来有啲油脂包住啲半肥瘦肉。枝竹羊腩煲一打开个煲盖即刻话一声,因为真系好有秋天嘅感觉。可能再冻啲更好食😋枝竹鱼腩煲个人觉得更加啱啲钟意食鱼嘅朋友。因为好入味得来,肉一啲都唔会柴。佢落咗啲粉浆包住啲鱼肉炸完再炆所以入边好滑好肥又好香好入味。🫶最紧要啲枝竹煲入边啲枝竹吸晒入边啲汁嘅精华,食到sharp sharp声,正😄最后嚟咗一大碟秋天必备嘅腊味饭,落埋啲豉油捞饭真系完美嘅句号

跟住嚟咗啲姜茶饮落好舒服。

最后嚟咗一大碟秋天必备嘅腊味饭,落埋啲豉油捞饭真系完美嘅句号。

饱饱。每一样嘢都好好味唔会有比下去嘅感觉,10分满足😝

大闸蟹