2019-03-08
好耐无出旺角,琴日先第一次去新开果间商场,发现原来都几多野食,最尾见呢间餐厅专食大阪烧就决定试试。呢间餐厅都几受欢迎,7点零钟就满晒座。晏画已经食左少少野,大家都唔太肚饿下就要左个豚肉烧同大阪烧,店员落单既时候有问到我地系想要师傅烧定系自己DIY,当然我地呢D轮轮尽尽既人都系要返师傅帮手烧啦!等埋一阵就先上左豚肉烧,份量唔算太多但系烧得好靓好好味,表面唔会煎到㶶晒,送到嚟时仲会用每张枱既铁盘烘住,慢慢食都仲系热辣辣!食完一阵主角大阪烧亦都好快送到,但系咁岩见到隔离枱系到自己DIY煎都煎得几过瘾,有少少后悔无试下自己整,但既然师傅都整好就算啦。海鲜大阪烧材料好丰富,成个饼都塞到满晒,如果自己一个嚟食都好易饱!虽然师傅已经帮我地淋好晒汁,但系重口味既我地都仲系吱左大量沙律酱,虽然好邪恶但系咁样先够过瘾!虽然大阪烧始终都系煎既野,感觉上有少少热气,但系由于入面有大量既椰菜,平衡返本身煎野既油腻感,食落都唔会太油腻。但如果下次再嚟试既话就真系会想试自己动手DIY再疯狂落酱HAHA !