❀ SAKImoto bakery 嵜本 高级Shokupan专门店 #尖沙咀 ❀❗大阪超人气面包店 推出全新Maritozzo ❗——————————————————大阪超人气面包名店系上年终于登陆香港啦,以两款经典方包口味「极美」、「极生」吸引唔少人排队,另外仲有多种日本直送手工果酱选择,堂食或者买返屋企都得。设备、原材料同制作过程都跟足日本!佢哋最近仲推出左崭新嘅系列Maritozzo!用上极生嘅面团,夹住四款唔同口味嘅忌廉,再度吸引一众面包控去排队!(‼️当日攞完之后冇即刻返屋企,所以啲忌廉溶咗,影唔到佢哋最靓个样俾大家睇,非常抱歉🙇🏻‍♀️🥲).✷𝑀𝑒𝓃𝓊✷☞ Maritozzo $40/1经典极生面团采用北美小麦制作,融合北海道产牛奶、严选牛油、蜂蜜,加上法国鲜忌廉,完全系入口顺滑即融,又唔觉得腻🥰。至于面团一向系佢哋嘅主打,香口松软!今次推出四款不同口味,包括原味鲜忌廉、草莓、开心果、抹茶,各有特色。💚最令我有惊喜嘅系开心果,果仁味突出,表面仲有啲开心果仁碎,口感更加丰富!🍓另外草莓味除咗有切片士多啤梨之外仲有少少士多啤梨酱。🍵抹茶味带点微甜,较为切合大众喜好。🍼鲜忌廉就食到
❗大阪超人气面包店 推出全新Maritozzo ❗
——————————————————
✷𝑀𝑒𝓃𝓊✷
☞ Maritozzo $40/1
至于面团一向系佢哋嘅主打,香口松软!
🍓另外草莓味除咗有切片士多啤梨之外仲有少少士多啤梨酱。
🍵抹茶味带点微甜,较为切合大众喜好。
🍼鲜忌廉就食到香浓嘅牛奶香,不过就相对单调少少。
温馨提示,买完之后快啲返屋企雪藏,唔好好似我咁搞到溶晒🥲虽然冇影响佢嘅美味!
另外提提大家,呢一个款式系不设店内堂食㗎!

——————————————————
✨整体味道: 4/5
✨环境装修: 4/5
✨服务态度:3.8/5
✨性价比: 3.8/5
✨再访兴趣:3.8/5
💞整体来讲
一向都好钟意佢哋嘅面包,真系非常松软,今次推出呢个更加邪恶吸引嘅Maritozzo又点可以唔试吓!忌廉轻盈,四款味道各有特色,唔错☺️不过如果想更加感受到佢啲面包松软嘅口感,当然买返方包就更为合适。