2023-08-19 233 浏览
突然间想食大陆风味嘅串烧,行过尖沙咀见到呢间个装修都几充满大陆味,仲要播埋啲大陆歌,完全系𠮶种味道。两个人食少少嘢,所以净系嗌咗啲串烧。佢个种类都算多。我哋叫咗啲鸡嘅种类多啲,不过全部嘢睇落去都比较干,可能呢度佢系炸完先至烧嘅关系,所以全部嘢都好干身。如果饮品方面佢会提供埋凉茶俾人拣嘅话咁就更加好啦。其中有一串烧厚牛舌,都真系几大块㗎。不过唔知咬落去就超级林,可能因为佢系卤完先至再烧嘅关系,所以好入味。另外只烧鸡全翼都可以一试,佢都系好林好入味,加埋啲辣粉都几惹味架。另外仲有一串烧墨鱼丸,佢拣咗台式𠮶啲花枝丸,所以食落去甜甜地,不过就唔系好弹牙𠮶一种。除咗串烧之外,我哋仲叫咗个清酒煮蚬。虽然餐牌上边系写住清酒煮花甲,但我估佢应该系冇货,同埋清酒都卖晒。所以嚟到嘅时候我食到系啤酒,因为佢多咗一阵小麦嘅味道。佢个份量都几多,不过有啲就有沙啰。最后甜品叫咗一个烧玉子,呢个真系几好食,不过如果唔系㶶咗嘅话会更加好。两个人食串烧都差唔多系咁嘅价钱,不过佢啲饮品就真系有啲贵,一包细嘅柠檬茶都已经要$12。

佢个份量都几多,不过有啲就有沙啰。

2023-08-18