2023-04-30
好景食堂位于屯门工厂区,无论环境定装修都系一贯嘅工业区食堂。但呢间食堂嘅特别之处,就系佢竟然有类似Cafe嘅all day breakfast,所以今日就过嚟试一试😋。🌟蕃茄浓汤鸡扒煲仔面成个面值得一赞嘅系𩠌菜都颇足料。而作为番茄控,蕃茄汤底是最重要的!浓汤底嘅甜酸程度适中,亦唔会太稀,汤汁可以挂响面条上面,味道开胃易入口。如果入面有更多蔬菜、菇类等等,吸收咗蕃茄汤汁后,成个煲仔面会再升一级!🌟窝夫套餐成个套餐有蜜糖鸡扒、火腿蕃茄仔、炒滑蛋、杂果沙律、窝夫饼仔、同埋茄汁豆。外形上的确颇为精致。特别之处系佢额外有一盘仔嘅甘菊蜜糖俾食客自己点。食物味道方面就冇咩特别之处,当然亦难以与其他坊间嘅Cafe 相比,但份量的确几大份。🌟公司三文治套餐呢个公司三文治的确系我见到最多层同最足料之一。呢个套餐亦都配埋杂果沙律。公司三文治嘅配料,佢都应有尽有 (蕃茄、蛋、午餐肉、火腿…)配埋千岛酱亦相当夹。不论材料份量、味道配搭等等,呢个公司三文治套餐都系惊喜之选!总括而言,呢间饭堂热食系会比较稳阵,我下次黎会试多啲佢嘅小炒热食。另外,试完佢嘅公司三文治套餐后,我都对于佢茶餐嘅水准有所期待。至于佢嘅性价比
🌟蕃茄浓汤鸡扒煲仔面
🌟窝夫套餐
🌟公司三文治套餐
总括而言,呢间饭堂热食系会比较稳阵,我下次黎会试多啲佢嘅小炒热食。另外,试完佢嘅公司三文治套餐后,我都对于佢茶餐嘅水准有所期待。至于佢嘅性价比的确系冇得顶,大份夹抵食!西式套餐连埋特饮都系51蚊,仲要送埋糖水 (芝麻绿豆沙)同例汤,最后连糖水食咗几啖都食唔落了……推荐大家黎食😋😋!
蕃茄浓汤鸡扒煲仔面
窝夫套餐