2017-07-08
好耐冇食越南菜了,四人行唔知食咩好?最岩食大头虾,因为唔洗等位又唔贵!今次叫左个二人餐再加其他小食!散叫蒜蓉包 - 切片法包只涂上牛油加少许蒜蓉酱,好似冇烘过,完全唔脆,林晒!散叫咖哩牛腩煲 - 牛腩好入味,又够晒火候!咖哩微辣偏香甜,薯仔好林好入味,呢煲最岩送饭食,即叫个白饭黎送!二人餐主菜 - 大头虾咖哩煲,咖哩底同上,但加左大头虾一齐煮,多一阵虾膏味,好香啊!大头虾两双,原本呢款虾已经系头大身细冇咩肉食,所以精髓在于薯仔,吸左咖哩及虾膏味!招牌海鲜喇沙 - 系我每次食大头虾必食之选,不要问,只要去试!呢个价食到汤底好浓,海鲜材料多,又好大碗!辣度、甜度、面的软硬度都适中,汤料足,冇得输!马揾盏炒介兰 - 本身我不太钟意食介兰,但呢碟可以接受,因为马拉盏味道重,遮盖了介兰原有的味道,但食到介兰的爽脆!个人觉得偏油,如果少油就更好!炭烧猪颈肉 - 刚烧出黎好脆口,配上酸辣酱,,Good Fit!
今次叫左个二人餐再加其他小食!