2017-04-24
约左人八点食公司附近的西贡小姐点知迟左收工9秒9碌左落山到步时已经比约定时间迟左十五分钟好采餐厅唔系好多人~店员带位后即时奉上水二杯😂😂可能见到我个赶样...讲番先~餐厅其实系坚尼地城地铁站对出,一出地铁站就见到呢,都算方便价位同越栈比起稍贵,但食物就有好多选择虽然话是越南野最好就系试牛肉汤河(Pho Tai) ,但偶然都会想试吓其他野,都唔明点解男友友咁坚持一定要pho tai!!!🙄最后佢有佢食佢嘅牛肉粉,我自己呢就嗌咗手撕鸡春卷捞柠,劲肚饿嘅情况底下当然系眼阔肚窄咁叫咗好多小食有芝士虾多士、三文鱼籽炸鱼柳纸米卷芝士虾多士真系劲好味如果满分系10分我会比10分上枱时热辣辣系基本啦,虾多士厚身,唔系多士厚,系d 虾胶厚!芝士微溶,但又唔多太多太滞...真系唔expect 虾多士会咁开心。四件,秒掉了三文鱼籽炸鱼柳纸米卷(7/10)由呢样小食开始我体验到呢间餐厅嘅主旨系大件夹抵食我系咪食紧花之恋?纸米卷合格,米卷够薄够通透,包住好多好多唔同嘅蔬菜、粉丝,当然唔少得就系得炸鱼柳啦劲大嚿,点埋on side 嘅花生芝麻酱,yummmm~~~清一清头先ge 炸感又可以继续食!放得落男朋友个头
约左人八点食公司附近的西贡小姐
点知迟左收工
9秒9碌左落山
到步时已经比约定时间迟左十五分钟
好采餐厅唔系好多人~
店员带位后即时奉上水二杯😂😂
可能见到我个赶样... 讲番先~餐厅其实系坚尼地城地铁站对出,一出地铁站就见到呢,都算方便
价位同越栈比起稍贵,但食物就有好多选择 虽然话是越南野最好就系试牛肉汤河(Pho Tai) ,但偶然都会想试吓其他野,都唔明点解男友友咁坚持一定要pho tai!!!🙄 最后佢有佢食佢嘅牛肉粉,我自己呢就嗌咗手撕鸡春卷捞柠,劲肚饿嘅情况底下当然系眼阔肚窄咁叫咗好多小食
有芝士虾多士、三文鱼籽炸鱼柳纸米卷 芝士虾多士真系劲好味如果满分系10分我会比10分 上枱时热辣辣系基本啦,虾多士厚身,唔系多士厚,系d 虾胶厚!芝士微溶,但又唔多太多太滞...真系唔expect 虾多士会咁开心。
四件,秒掉了
三文鱼籽炸鱼柳纸米卷(7/10) 由呢样小食开始我体验到呢间餐厅嘅主旨系大件夹抵食
我系咪食紧花之恋?纸米卷合格,米卷够薄够通透,包住好多好多唔同嘅蔬菜、粉丝,当然唔少得就系得炸鱼柳啦 劲大嚿,点埋on side 嘅花生芝麻酱,yummmm~~~
清一清头先ge 炸感
又可以继续食!
放得落男朋友个头嘅牛肉汤河! 牛味够,唔会好油
虽则话佢贵过越栈少少,但唔只碗大,无论系牛同粉都真系好多
店员仲主动问你要唔要青柠辣椒呢
汤头浓郁,略嫌洋葱唔够多,本身碗河粉入边已经有炸蒜,下次会叫炸蒜另上,钟意自己调较garlic 味
唔食garlic ge 朋友就要留意啦!
一见到佢嘅牛肉汤河我已经知惊 巨型size 捞檬
我错啦我哋应该两个人share一个啰
鸡丝有咬口,分量之多绝对够捞唒全部檬粉,倒埋酸酸醒胃嘅鱼露,yummmm
结果?梗系食唔哂啦😂
唯有外卖左一半做听日lunch
埋单26x~ 满足
小插曲
林走前门外有警车
完全冇留意到警车(准备抄牌),店员已经劲醒目咁大声问有冇人泊左车系出面😂😂
(店外有3架私家车)
好sweet 呀~~ 有人可能因为佢悭左张牛肉干