2023-10-14
呢度最出名,相信一定系乳猪全体!想食?可能要等下次啦😂因为要提前预订~两个人想试多啲菜式,相信Tasting menu就最啱啦,散叫一定食唔到好多款,Tasting menu一共有两款,我就拣咗$1000/pp皮蛋酱萝卜,香浓美味流心皮蛋,配甜脆酱萝卜,惹味开胃🤤鸡子戈渣,用金华火腿及老鸡熬成上汤,加入粟粉凝固炸至外酥内滑,好好食😋蜜汁烧脆鳝,皮脆肉质超爽弹,甜甜地,好好食,两件刚刚好~鸡茸烩官燕鸡茸提鲜,每一啖都食到燕窝,十分慷慨、足料酿焗鲜蟹盖鲜甜蟹肉配上洋葱酿入蟹盖,炸至金黄,每一啖都好满足,可以加少少香醋烧云腿大地田鸡片田鸡片十分嫩滑香口,烧云腿外层酥脆,内里肉质咸香细致,都几惹味水煮手切牛肉食得辣先好叫😂十分惹味,啱晒我,手切牛肉味道好香浓,肉质嫩滑,配料都唔少油鸡枞菌炒四季豆嫩绿清甜四季豆配搭惹味咸鲜鸡枞菌,夹!瑶柱荷叶饭好足料!每一啖都食到蟹肉、瑶柱,粒粒分明的米饭充满荷叶的香味生磨合桃露香浓幼滑,好想嚟多碗😋最后送上鸳鸯枣茸糕及怀旧芝麻卷,结束完美的一餐
想食?可能要等下次啦😂因为要提前预订~
皮蛋酱萝卜,香浓美味流心皮蛋,配甜脆酱萝卜,惹味开胃🤤
蜜汁烧脆鳝,皮脆肉质超爽弹,甜甜地,好好食,两件刚刚好~
鸡茸烩官燕
鸡茸提鲜,每一啖都食到燕窝,十分慷慨、足料
酿焗鲜蟹盖
烧云腿大地田鸡片
水煮手切牛肉
油鸡枞菌炒四季豆
嫩绿清甜四季豆配搭惹味咸鲜鸡枞菌,夹!
瑶柱荷叶饭
生磨合桃露
香浓幼滑,好想嚟多碗😋
最后送上鸳鸯枣茸糕及怀旧芝麻卷,结束完美的一餐