2021-12-15
就到圣诞🎅🏼约埋姊妹去食tea啦👯♀️😋🫖简咗去大馆嘅复古宫廷风餐厅,要上一层的,户外bar枱位可以睇到整棵巨型圣诞树🎄!而我吔为方便倾计,坐咗暗调嘅室内~气氛好适合小酌一杯🥂🍹**** **** **** **** **** **** **** **** **** **** ****透过Openrice预订Tea Set可送人头无酒精鸡尾酒一杯**** **** **** **** **** **** **** **** **** **** ****.🌮咸点:有两大个蒸包,分别系吉列牛 & 照烧鸡!牛偏浓味,本身好饿嘅我食完已饱少少😂最出色系青瓜三文治,好软熟,入口即溶🥒.🥧Scones:每人两个,原味&提子干味。偏硬嘅🥲里面质感比较湿,有待改善~但有Clotted Cream、草莓jam & 橙柚子jam,选择系丰富嘅。.🍰甜点最喜欢系啡色嘅Coffee Crumble,系咖啡味朱古力加脆脆粒😋有迷你Muffin,上面嘅系花生酱🥜原来入面系海盐焦糖夹心~都几漏吓😵💫芝麻豆腐芝士蛋糕就无咩味,可中和番无咁多甜味😅.🍹无酒精鸡尾酒系Pussy Fruit🍓🍊OpenRice预订先有送
而我吔为方便倾计,坐咗暗调嘅室内~气氛好适合小酌一杯🥂🍹
🌮咸点:
最出色系青瓜三文治,好软熟,入口即溶🥒
🥧Scones:
每人两个,原味&提子干味。
偏硬嘅🥲里面质感比较湿,有待改善~
🍰甜点
芝麻豆腐芝士蛋糕就无咩味,可中和番无咁多甜味😅
🍹无酒精鸡尾酒
系Pussy Fruit🍓🍊OpenRice预订先有送😉
Tea Set有蝴蝶装饰嘅层架🦋🦋
因为想更有圣诞气氛,所以带咗小圣诞树同波波去🎄✨Tea Set味道上唔算特别出色,但系环境气氛好,下次会想黎试日式Fusion菜,再同姊妹饮番一杯🍸
题外话/补充资料: