2022-07-26
早前食左呢架超出名 港女打卡嘅中环餐厅~ 佢地最出名就系个pizza! 🍕 听讲系手制石炉即焗薄饼~ 咬落十分烟韧 仲有小小焦香嘅味道!Pizza (tomato base)- piccante由于全个menu都系英文mix意大利?法文? 唔系好睇得明 大家请原谅我用简单嘅解释方法😂 呢个pizza简单啲讲就系蕃茄酱底配芝士+辣肉肠食落去个饼底边的确系唔错 烟烟韧韧 焦香焦香 但个中间个位就可能有啲湿得仔~然后啲配料都系还好🥹手工意粉 (我已经唔记得咗叫咩)简单啲讲就系蕃茄酱手工寛条面😬 如果单讲个手工意粉其实唔错 好有弹性!寛度岩岩好~ 但个蕃茄酱冇咩特别 同超市买一罐罐差唔多~ 同埋份量超细另外仲叫左2杯mocktail 唔洗叫 落去饮仲好 🥱Overall 呢到个价钱有一半系比左个view! 如果夏天怕热唔想坐outdoor 就千祈唔好去呢间~ 呢度系几岩拍拖 打卡 但系食物质素就心照啦~ 因为佢价钱唔平 大家考虑考虑下吧!环境:🐷🐷🐷抵食指数:🐷🐷
Pizza (tomato base)
- piccante
手工意粉 (我已经唔记得咗叫咩)
另外仲叫左2杯mocktail 唔洗叫 落去饮仲好 🥱
环境:🐷🐷🐷