2023-03-09
今晚同朋友嚟到荃湾揾食,见到有个大鱼大肉两小时任食放题,价钱唔算贵,感觉可以一试。首先喺鸡煲、烤鱼同酸菜鱼三个之中先拣一个煲底,我就拣咗原条烤鱼(麻辣汤底-小辣,青江鱼),条鱼冇细骨,好大条,啲鱼肉嫩滑,而且得一条正骨(炸过),十分之香口!烤鱼底亦都有大量芽菜宽粉,吸晒烤鱼嘅精华。我个人食唔停,好推荐!呢个套餐有跟精选牛肉和海鲜拼盘各一,两样都好有诚意,海鲜来讲新鲜,而且每样嘅size都好大,啲虾同我个拳头差唔多大,一上菜系好惊喜,另外牛肉虽然唔系话好多片,但系啲牛肉质素好靓,重牛味又软淋👍🏻👍🏻朋友就最欣赏呢个牛肉拼盘基本上我同朋友食完个烤鱼同埋套餐附送嘅拼盘,其实都已经饱咗九成,但系其实出面有一个自助火锅料区,可以任拎几十款食材,最后我哋喺出面攞多少少蔬菜,成餐已经好满足。除咗食品之外,佢嘅饮品一样令我觉得好欢乐,一上枱嘅时候完全冇谂过饮品可以大杯到咁,只手好似变咗小朋友咁,好好笑😆😆呢间餐厅成晚生意都好好,味道唔差,性价比高,而且店员亦都好好礼貌,成晚都食得开心舒服😌下次再嚟荃湾一定再试下佢鸡煲、酸菜鱼同其他嘅嘢食