2022-05-22 126 浏览
荃湾大鸿辉最出名都系火锅放题样样有真系好难拣 间间都想试下结果拣左呢间 鸡煲火锅任食星期六日 7pm前离座 B $248一位再加一服务系OpenRice睇到d评语都唔太差但我今次试完觉得冇其他人讲到咁好窗边卡位就最好最舒服👍🏻👍🏻地方够晒大位够多,坐得都几舒服野食种类唔算太多,但如果系B/C既任食,可以qr code落单,嘢饮嘢食就会多啲选择陈皮鱼蛋,白鱼蛋好好味,必食推荐👍🏻墨鱼丸,芝士肠,台湾肠等都系普通冇乜特别,猪皮猪红唔系好食嘅一口粉丝独立包装唔太大个都几好味拉面都好好味,都系推荐食嘅,冇乜碱水味𠮶啲韩国面同寿桃牌乌冬就食唔食都冇乜所谓凉拌餐前小食质素都系一般,得个凤爪系好食少少啲菜类系正常嘅感觉都几新鲜,特别在有通菜七款餐前小食,炸鸡粒都唔错不过唔算太热,炸鱼皮都几好食几脆冇乜油益味嘢饮种类都比较多,如果拣B/C任食嘅话樽装啤酒都系饮饮。🥤个人认为呢只椰汁好好饮!都系必试推荐!👍🏻罐装酸梅汁都唔错,唔会太酸有啲甜味。樽装白桃乌龙茶都系推荐嘅饮品👍🏻另外有只韩国牌子嘅白桃饮品都唔错👍🏻🔥老实讲B/C任食嘅海鲜选择唔系真系太多,个人认为只有鲜虾同埋蚬比较好食❄️半壳扇贝,嚟到仲系好
荃湾大鸿辉最出名都系火锅放题样样有
真系好难拣 间间都想试下
结果拣左呢间 鸡煲火锅任食
星期六日 7pm前离座 B $248一位再加一服务

系OpenRice睇到d评语都唔太差
但我今次试完觉得冇其他人讲到咁好

窗边卡位就最好最舒服👍🏻👍🏻
地方够晒大位够多,坐得都几舒服

陈皮鱼蛋,白鱼蛋好好味,必食推荐👍🏻

一口粉丝独立包装唔太大个都几好味
拉面都好好味,都系推荐食嘅,冇乜碱水味
𠮶啲韩国面同寿桃牌乌冬就食唔食都冇乜所谓

凉拌餐前小食质素都系一般,得个凤爪系好食少少

啲菜类系正常嘅感觉都几新鲜,特别在有通菜

嘢饮种类都比较多,如果拣B/C任食嘅话樽装啤酒都系饮饮。

樽装白桃乌龙茶都系推荐嘅饮品👍🏻
另外有只韩国牌子嘅白桃饮品都唔错👍🏻

❄️半壳扇贝,嚟到仲系好大粒冰包围着,完全冇溶过雪,要直接放落个火锅𠮶度溶埋佢,咬口味道都系一般,加上熟埋后缩水都几细粒。

蚝肉都系未溶雪❄️❄️嘅,仲可以黐住晒啲牛柏叶😅😂

讲返个汤底,沙白(蚬)胡椒猪肚鸡锅,个汤几好饮唔太重胡椒味,又唔系好咸,蚬同QR code点嘅蚬一样都几好食,啲鸡就觉得系平时煲汤啲老鸡一样。食咗两旧其他都冇食。
之后再比多一次机会个扇贝,都系未溶雪好大嚿冰包围着,鱿鱼系正常,唔太差,鱼皮饺,鲜虾云吞,粟米饺,小笼包都系大路嘢唔系难食𠮶啲。

🍦雪糕雪条都几正,都多选择,不过两个钟好似唔太够,未必真系试到晒咁多嘢。

‼️疫情后刺身寿司点心已经冇咗,舖头𠮶啲图都仲有呢啲相。要留意番佢哋嘅公布啦

总括嚟讲呢间火锅系一般,不过不失,有啲好好食有啲真系唔太掂。可能真系疫情之后好多嘢都唔同晒。不过呢个价钱可能会有更好嘅选择。
2022-05-22