2022-09-15
餐厅:山下菓子 (旺角)地址:旺角弥敦道700号T.O.P This is Our Place 3楼315号舖约定你,山下见🌄呢间2018年开嘅山下菓子 @kingsley_dessert_ 主打西日菜式同多款特色甜品🍨,转眼间就开咗几间分店,佢哋每一期都会同唔同嘅卡通人物Cross Over,将餐厅打造成非常吸引同啱晒打卡嘅地方📸,佢哋呢期嘅期间限定主题喺迪士尼嘅大鼻钢牙(Chip ‘N Dale)🌰,吸引咗唔少大人细路同粉丝过嚟储精品、影相朝圣😍山下菓子嘅理念喺分享甜品同分享爱💕,喺香港自设工场,100%香港品牌、香港制造🇭🇰,尽可能唔加人工香料同色素,用咗欧日式烘焙技术去创作一系列传统同创新甜品,定期推出唔同类形嘅蛋糕甜品🍰,非常用心🥰。佢哋仲独家代理推出好多卡通环保产品同设计咗多款环保餐具🍴,鼓励香港人支持环保♻️,喺餐厅消费满指定金额就可以将附送嘅木托盘、挂饰、玻璃杯、陶瓷杯等精品带返屋企👏✝️咖喱蛋包饭连和牛汉堡 $138日式咖喱蛋包饭喺日本必食嘅特色主食之一🍛。香而不辣嘅自家制咖喱,配上细嫩幼滑、用咗日本蛋去整嘅旋转滑蛋,加上肉味香浓嘅手打和牛汉堡,捞落大鼻钢牙最钟意嘅松果形
约定你,山下见🌄
✝️咖喱蛋包饭连和牛汉堡 $138
✝️拉芝大虾意粉 $108
经典嘅蕃茄意粉🍝,当中加咗Mozzarella Cheese形成拉丝效果,
✝️鲜果法式多士 $119
法包见得多,西多士成日食,法式整法嘅法包多士你又食过未🍞?嚟呢度一定要食嘅鲜果法式多士,完美咁满足左我嘅食欲同味蕾🤩。未食就已经觉得吸引,卖相非常精致,酥脆有咬外嘅面包外皮,加上好似面包布丁或者疏乎厘口感嘅软嫩内层,几乎唔洗咀嚼就融化喺口入面中,每一啖都充满蛋香同牛奶香🥚,
✝️黑糖珍珠鲜奶 $68
奶滑香浓嘅黑糖珍珠鲜奶唔会好甜,以奶香为主,烟韧有咬口嘅珍珠占咗成杯三分之一🧋。喺呢度叫冻饮仲随机附送Chips ‘N Dale亚加力挂饰同杯垫,数量有限送完即止🤓