2013-08-24 2054 浏览
是咁的, 话说小弟的工作团队最近有大Project 完成, 于是老板请食饭, 经过多人投票决定, 最终九唔搭八地Red Mr 成了最多人投的地点, 唱Dinner K庆功。适逢有新同事上班数天, 当然邀请她一同出席。又是咁的, 我们七点钟去到, 一行十人, 竟然十点钟就要交房, 真是「伏已中」。Anyway, 点都黎左, 饭总要食, 其他人唔知叫左乜, 总之我就叫左个「石头锅饭」餐, 餐包含一碗面豉汤、一只大虾、一个甜品 - 「奶冻」、一杯饮品。石头锅饭又唔算太差, 比起一般大家认识既卡拉ok 食物质数系好少少, 有饭焦, 有碟sause 比你捞下。- 虾就冇食到, 唔知咩味- 奶冻食左两啖, 都ok 既食物整体黎讲系算ok, 不过其实本身想食K Buffet, 但原来Red Mr. 系冇既。不过十个人竟然只可以唱k 唱到十点钟, 出面又冇人等, 都唔知有冇搅错, 而且整体又少歌过另一巨头卡拉ok, 加上呢间分别竟然话暂时未可以用手机app 去点歌, 同埋好耐先拎到个remote 入黎间房, 开头系要行埋部电脑到用手指拣歌, 真系岂有此理, 所以都系冇下次喇。点都好, 消费 = $0,

适逢有新同事上班数天, 当然邀请她一同出席。

- 虾就冇食到, 唔知咩味
- 奶冻食左两啖, 都ok 既

点都好, 消费 = $0, 要再次多谢老细!
题外话/补充资料: 除左唱k, 呢度仲有得掟镖、玩Kinect、同足球机。小弟今日第一次见识到有人掟镖定中S-Bull, 但系支镖o系地下, 果然神乎奇技, 七月果然唔适合掟镖。
2013-08-23
庆祝纪念