2016-09-23
呢间系来自北海道带广市既日式餐店, 主打系天妇罗.系天妇罗以外, 仲有刺身,寿司, 十胜豚肉饭,等等既日式料理.系朋友发现呢间经己开左几个月既新店, 所以叫埋我黎试下.我地早两日就打黎订台食天ぷら会席料理, 由于食会席料理既关系, 我地被安排坐系料理台前面.侍应解释如果食会席料理,就一定系被安排坐系前面, 以确保食物新鲜.当晚好好彩,得我同朋友两个食会席料理, 所以可以不停同师夫倾计.讲真,一直以黎食天妇罗比我既感觉唔系咩特别野黎,但言谈之间得知,原来天妇罗系日本黎讲系高级料理来的.天妇罗会席料理一共两款 ($480/ $680), 我地每款都叫左一个黎试下.说真的, 开头念, 由头到尾都系食天妇罗会唔会太激动呀?但慢慢食落又真系唔会觉好油腻, 加上食材全部都好新鲜, 所以炸出黎的确系同平时食既天妇罗大不同.为左尽量提供日本原味同高质食材比顾客, 该店所选食材大部份来自北海道/ 日本国.结论: 味道当然不是惊为天人, 但贪新鲜既你可以一试(个天妇罗海胆真系好好味)
系朋友发现呢间经己开左几个月既新店, 所以叫埋我黎试下.
讲真,一直以黎食天妇罗比我既感觉唔系咩特别野黎,
但言谈之间得知,原来天妇罗系日本黎讲系高级料理来的.
天妇罗会席料理一共两款 ($480/ $680), 我地每款都叫左一个黎试下. 说真的, 开头念, 由头到尾都系食天妇罗会唔会太激动呀?
但慢慢食落又真系唔会觉好油腻, 加上食材全部都好新鲜, 所以炸出黎的确系同平时食既天妇罗大不同. 为左尽量提供日本原味同高质食材比顾客, 该店所选食材大部份来自北海道/ 日本国. 结论: 味道当然不是惊为天人, 但贪新鲜既你可以一试
(个天妇罗海胆真系好好味)