2019-06-29 1241 浏览
两个人冇订枱之下,又嚟试新店喇😄,未够6:00pm巳经到门外,问吓有冇位🤔,有啊👏。餐厅坐位阔落👍,空间十足👍。睇过餐牌先🤔,冇酒嘅😳,肯定未有酒牌😄,有点可惜😭。套餐由4人餐开始,咁我地散叫啦,仲好添,唔怕食唔晒浪费👏。点菜时服务员好细心讲解,每碟菜嘅份量同大少👍。点完菜,厨师出嚟奉上宁夏新鲜杞子比我地试😱,细细粒好似辣椒🌶️仔咁,食落清甜带点点汁👍。果汁跟住上,我饮嘅系羽衣甘蓝🥬加菠萝🍍汁,都唔错丫😅。到黑鱼籽花胶,黑鱼籽个汤汁好浓味,花胶有大有细,配埋嚟食都好丰富👍。到蟹肉蛋白花胶,蟹嘅鲜加蛋嘅滑,配埋花胶真系正👍。海参花胶炖鸡汤,食过之后𠮶种涨口嘅感觉系无比👍,味道会比较浓郁。无花果花胶竹笙炖鸡汤,味道比较清甜,涨口嘅感觉冇咁劲。天下第一猪👍,皮脆肉嫩👍,即叫即烧👍,啲肉汁同肉香😋,好难有咁嘅时候先食到👏。焗酿蟹盖,蟹肉都足料,一梳梳嘅蟹肉都睇得见👍。木藏牛服务员帮我地切开,放得好精致咁👏。牛味浓,而且炆得啱啱好👍,一啲都唔韧👍,配埋个我唔钟意食嘅蔬果😀,我食咗2/3碟呀😱。最后攞多次个餐牌睇,有咩甜品😱,真系好饱😓,服务员介绍完,份量唔会太多,咁就试埋啦😄。笑口枣拼莲茸煎堆仔,
餐厅坐位阔落👍,空间十足👍。
睇过餐牌先🤔,冇酒嘅😳,肯定未有酒牌😄,有点可惜😭。
套餐由4人餐开始,咁我地散叫啦,仲好添,唔怕食唔晒浪费👏。
点菜时服务员好细心讲解,每碟菜嘅份量同大少👍。
果汁跟住上,我饮嘅系羽衣甘蓝🥬加菠萝🍍汁,都唔错丫😅。
到蟹肉蛋白花胶,蟹嘅鲜加蛋嘅滑,配埋花胶真系正👍。
无花果花胶竹笙炖鸡汤,味道比较清甜,涨口嘅感觉冇咁劲。
焗酿蟹盖,蟹肉都足料,一梳梳嘅蟹肉都睇得见👍。
笑口枣拼莲茸煎堆仔,煎堆仔冇咩惊喜。反而个笑口枣就唔同👍,流心嘅嘢带来甜而不腻嘅口感👍。
今晚食到好美食👍,食到好服务👍,食到好环境👍,满足👏
宁夏新鲜杞子
Jade Phoenix Amazing tea