2023-10-16
之前食过佢其他的分店,觉得质素都唔错,所以今次个friend话出天后食饭时就提议食呢间,好开心系天后店都食到咁高质的日本菜🥰拖罗特盛 $359呢个拖罗真系好肥美,油花分布非常漂亮,上枱时都忍唔到哗一声。三款拖罗的鱼味都超浓郁,尤其大拖罗的油脂好丰富,真系有入口即化的感觉😍吞拿鱼蓉轻轻火炙过,有种焦香味,再配一大堆卜卜脆的鱼子,口感同味道都非常丰富。生蚝(买一送一) $128两只生蚝都好大只,又鲜甜又饱满,好有海水味,重点系买一送一劲抵😆椰皇寿喜烧 $398(A5 宫崎 + M7 澳洲和牛宝盒)寿喜烧平时食唔少,落咗椰子的真系未试过,咁就点一份试一试。上枱时会有职员倒椰青水落火锅,个下已经闻到好有椰子味。寿喜烧加咗椰青水之后,汤底真系会食到有椰子的甜味,成个寿喜烧汤底的味道变得好丰富,好有层次。和牛宝盒有三款牛,A5 宫崎和牛系最好食😍牛味够哂浓郁,又够松化,仲要油香四溢,真系好好食,呢款最啱我口味😆宝盒除咗牛,仲有虾同年糕福袋,虾好结实好弹牙,食得出的新鲜。最后再叫两杯特饮,红火龙佛手柑熊茶($68)同绿茶鲜奶熊脆($68)。红火龙个杯卖相精致漂亮,柑橘味好香甜。绿茶个杯味道非常浓郁
拖罗特盛 $359
生蚝(买一送一) $128
椰皇寿喜烧 $398
(A5 宫崎 + M7 澳洲和牛宝盒)
寿喜烧平时食唔少,落咗椰子的真系未试过,咁就点一份试一试。
最后再叫两杯特饮,红火龙佛手柑熊茶($68)同绿茶鲜奶熊脆($68)。红火龙个杯卖相精致漂亮,柑橘味好香甜。绿茶个杯味道非常浓郁,唔太甜,都唔错😋
黑木亭居酒屋 (清风街) (天后)
天后清风街10号清风大厦地舖
*上述文章只供参考及以当时价格为准