2017-07-23
餐牌张餐牌钉两个孔然后放入用木做0既板度,餐牌用嘅纸唔系纯白色,而用做浅啡色:感觉有种回归大自然嘅感觉。餐厅内装修:右边墙身有绿色嘅人做树叶,梳化用左深啡色笔近黑色:楼底都几高,俾人空间感好大;没有压迫感餐汤和前菜多士食落去好脆,都有烘过迹象。唧左个牛油花,好靓。牛油唔太油柚子沙律(左图)沙律淋上柚子汁,车厘茄外面都爽口。柚子肉好多,唔酸。柚子汁甜甜地,但系系清新嘅甜味。蕃茄汤(右)远闻都好强蕃茄味,先唔张蕃茄同忌廉沟混:饮落去好蕃茄味,好似食成个蕃茄咁。之后混埋忌廉,好creamy。主菜龙虾意大利饭配蟹黄忌廉汁龙虾原只切开四份,龙虾肉好弹牙而且好厚肉。重点系个汁度,橙色嘅忌廉,食落去唔太漏。意大利饭偏向硬身,食落去有蟹黄味。份量都几多,一个人食呢个饭一定饱。海鲜茄酱意粉份量都大,以平时屋企食饭嘅饭碗计算,差唔多有两碗。有蕃茄肉、虾,鱿鱼仲有啲菇。虾都好爽口,都几滑身。意粉就属于幼身,唔浆口。甜品朱古力Bownie,唔太甜;朱古力味浓,仲食到有有果仁喺Bownie度。饮品热柠水,有柠檬嘅酸味。餐具每张台都有一枝装满水嘅樽。然后左杯。有个置餐具滕做嘅置物架摆好左叉、刀、羮。餐具都干净。
餐厅内装修:
餐汤和前菜
多士
食落去好脆,都有烘过迹象。唧左个牛油花,好靓。牛油唔太油
柚子沙律(左图)
蕃茄汤(右)
主菜
龙虾意大利饭配蟹黄忌廉汁
海鲜茄酱意粉
甜品
饮品
热柠水,有柠檬嘅酸味。
餐具