2021-02-01
平时其实好少去𝙘𝙖𝙛𝙚(゚∀゚)一来自己唔系特别钟意饮咖啡,二来成日都好多人,同埋重点系觉得𝙘𝙖𝙛𝙚食物来来去去都系咁上下🤫但今次有幸可以率先试到 @superhoomanhk 今日先啱啱新鲜出炉嘅新𝙢𝙚𝙣𝙪,成功令我对𝙘𝙖𝙛𝙚 𝙛𝙤𝙤𝙙大大改观!!𝑆𝑢𝑝𝑒𝑟ℎ𝑜𝑜𝑚𝑎𝑛天后分店装修走型格工业风,餐牌菜式创新特别又精致,绝对唔系平时普通嘅𝙘𝙖𝙛𝙚 𝙛𝙤𝙤𝙙,𝙞 𝙡𝙞𝙠𝙚 ♡´・ᴗ・`♡.💫整体体验 𝐎𝐯𝐞𝐫𝐚𝐥𝐥 𝐄𝐱𝐩𝐞𝐫𝐢𝐞𝐧𝐜𝐞✨食物 𝐟𝐨𝐨𝐝 8/10环境 𝐞𝐧𝐯𝐢𝐫𝐨𝐧𝐦𝐞𝐧𝐭 7.8/10 (𝙥𝙚𝙩-𝙛𝙧𝙞𝙚𝙣𝙙𝙡𝙮)服务 𝐬𝐞𝐫𝐯𝐢𝐜𝐞 7.8/10性价比 𝐚𝐟𝐟𝐨𝐫𝐝𝐚𝐛𝐢𝐥𝐢𝐭𝐲 7.8/10回头率 𝐫𝐞𝐯𝐢𝐬𝐢𝐭 8/10🌟.《𝙒𝙞𝙣𝙚 𝘽𝙧𝙖𝙞𝙨𝙚𝙙 𝙎𝙝𝙤𝙧𝙩 𝙍𝙞𝙗𝙨 𝙬𝙞𝙩𝙝 𝙎𝙬𝙚𝙚𝙩 𝙋𝙤𝙩𝙖𝙩𝙤 𝙋𝙪𝙧𝙚́𝙚》🌟8/10🌟完全冇谂过系𝙘𝙖𝙛𝙚都会食到咁精致嘅主菜~猪肋骨炆得好软腍,就算系筋位都唔会话好韧。份量亦都合理,啖啖肉,超满足!再加埋𝙘𝙧𝙚𝙖𝙢𝙮嘅番薯蓉,绝对够饱肚!而两者嘅味道亦都唔错,猪肋骨炆得好入味同番薯天然嘅甜味好夹~.《𝙆𝙞𝙣𝙜 𝙋𝙧𝙖𝙬
💫整体体验 𝐎𝐯𝐞𝐫𝐚𝐥𝐥 𝐄𝐱𝐩𝐞𝐫𝐢𝐞𝐧𝐜𝐞✨
食物 𝐟𝐨𝐨𝐝 8/10
服务 𝐬𝐞𝐫𝐯𝐢𝐜𝐞 7.8/10
性价比 𝐚𝐟𝐟𝐨𝐫𝐝𝐚𝐛𝐢𝐥𝐢𝐭𝐲 7.8/10
回头率 𝐫𝐞𝐯𝐢𝐬𝐢𝐭 8/10
🌟
完全冇谂过系𝙘𝙖𝙛𝙚都会食到咁精致嘅主菜~
𝙆𝙞𝙣𝙜 𝙋𝙧𝙖𝙬𝙣 𝙋𝙪𝙢𝙥𝙠𝙞𝙣 𝙍𝙞𝙨𝙤𝙩𝙩𝙤
《𝙆𝙞𝙣𝙜 𝙋𝙧𝙖𝙬𝙣 𝙋𝙪𝙢𝙥𝙠𝙞𝙣 𝙍𝙞𝙨𝙤𝙩𝙩𝙤》🌟7.8/10🌟
同样有惊喜嘅主菜!!每一啖都充满著南瓜嘅香甜味,酱汁份量适中,口感𝙘𝙧𝙚𝙖𝙢𝙮~鲜虾都几大只,爽囗弹牙,绝对唔系冰鲜虾嘅口感!另外一定要赞一赞𝙧𝙞𝙨𝙤𝙩𝙩𝙤嘅口感,系我钟意嘅硬硬地,粒粒分明口感!
《𝙋𝙪𝙧𝙥𝙡𝙚 𝙎𝙬𝙚𝙚𝙩 𝙇𝙖𝙫𝙖 𝘾𝙖𝙠𝙚 𝙬𝙞𝙩𝙝 𝙔𝙤𝙜𝙝𝙪𝙧𝙩 𝙎𝙤𝙧𝙗𝙚𝙩》🌟8/10🌟
紫薯心太软( ˘ ³˘)听个名都令我垂涎三尺喇~必点!上到枱嘅时候我哋急不及待刺穿心太软,令到紫薯流心馅料涌出,视觉效果𝟭𝟬𝟬分!外皮质感松软,好似蛋糕咁,而食落馅料浓稠度刚好,紫薯味道浓郁,甜度自然。再配上乳酪雪糕,一酸一甜,味道好夹嘅同时又唔会抢风头!
《𝙋𝙤𝙤𝙙𝙡𝙚 𝙍𝙖𝙨𝙗𝙚𝙧𝙧𝙮 𝘾𝙝𝙤𝙘𝙤𝙡𝙖𝙩𝙚 𝘿𝙤𝙤𝙤𝙣𝙪𝙩》🌟7.8/10🌟
好特别嘅一款甜品♡︎酥脆嘅𝘿𝙤𝙤𝙤𝙣𝙪𝙩夹住𝙥𝙖𝙣𝙣𝙖 𝙘𝙤𝙩𝙩𝙖馅料,有布丁嘅口感,好特别~面头亦都有莓酱,增添味道层次。另外亦都好喜欢旁边嘅士多啤梨芝士蛋糕雪糕,整体甜甜酸酸嘅味道,做甜品解腻一流!个人觉得𝘿𝙤𝙤𝙤𝙣𝙪𝙩如果再厚番少少会增添口感,依加食落空气感较重~
𝙎𝙪𝙥𝙚𝙧𝙝𝙤𝙤𝙢𝙖𝙣
📍#BELLYwongs_tinhau
#BELLYwongs_western #BELLYwongs_cafes 😇