2023-08-10
天后小店特别多,又比我哋揾到一间pet friendly 嘅coffee shop🏄Coffee Hermosa, 经过已经比门口嘅滑浪板吸引,即刻同🐶Miu Miu打卡。入面环境简约,装饰带加州滑浪休闲风,枱边重有旅游杂志,令人感觉亲切舒适。除左唔同口味嘅咖啡,Menu重有轻食选择,bagel,panini,牛角包,沙律同几款甜品。🌟 Salmon Tartare with Panini三文鱼他他入面有番茄、牛油果🥑洋葱🧅芝麻…三文鱼份量都几多,好嫩滑。将panini切成袋形装住他他黎食,酸酸地好醒胃,夏天食啱哂。🌟 Avocado & smoked salmon bagel🥯本身有啲担心Bagel会好硬,点知一啲都唔会,好钟意bagel本身少少烟靭,外再烘到少少脆👍🏻烟三文鱼、牛油果、番茄、生菜、洋葱,配搭一定唔会错,份量足更加分,加上唔会好多酱汁,食得更健康~🌟Iced latte Order既时候店员问我想杯咖啡nutty啲定fruity啲,我拣左nutty,真心好香浓,口感幼滑,就算系冻饮都做到齿颊留香,惊喜🥇🌟Passionfruit soda唔饮咖啡嘅都有选择,呢个pa
🌟 Salmon Tartare with Panini
🌟Iced latte
🌟Passionfruit soda
唔饮咖啡嘅都有选择,呢个passionfruit soda用上homemade passionfruit syrup加上柠檬汁同soda,入口清新,甜度适中,消暑之选☀️
一杯咖啡☕️,一件轻食,同小朋友🐶🐶叹住冷气等黄昏再去附近嘅东岸公园散步,一个假期就系咁慢活度过😌