燒肉屋 (清風街)

YAKINIKUYA (Tsing Fung Street)
前身為 “黑木亭居酒屋”
2024-08-03 163 浏览
商务二人前 $510呢个套餐包以下𠮶啲嘢食,包埋一杯汽水同雪糕,并且包$88嘅主食,超过嘅话补差价就得了~虽然话系二人前,但系我觉得三人嚟食都ok,因为真系超饱😚八爪鱼柚子酱醋沙律呢个好好食!有八爪鱼条、面包碎等,调味都好好,酸酸甜甜好fresh好开胃~另外仲有味增汤同小菜可以无限refill,最推荐牛舌同茄子,超好食~A4宫崎和牛海胆盖丼 $188呢个真系癫咗,一大pat海胆,加埋铺满成个碗嘅和牛,真系大癫!和牛油脂好香,非常柔软滑嫩,而海胆非常鲜甜新鲜,完全综合左海洋同陆地嘅鲜味甜味,非常好食!流心熔岩蛋三文鱼饭 $98本身以为系三文鱼碎or熟三文鱼,点知其实系厚切嘅炙烧三文鱼,介乎半生熟嘅口感真系好正,捞埋上面炙烧过嘅芝士同酱汁,仲有温泉蛋食,真系好正🥰四味五花肉(黑椒盐,韩式酱汁,葱蒜,果味酱汁)呢个真系劲澎湃劲大条,好单纯嘅肉香油脂香,男朋友最钟意黑椒盐,我就钟意韩式酱汁多啲,黑椒盐同葱蒜系最可以保留到肉本身嘅香味嘅,而韩式酱汁同果味酱汁比较惹味啲,两种都好正~雪糕(芒果)食咗咁多野嚟杯甜品就最好了,我哋都有啲惊讶我哋仲食得落🤣
商务二人前 $510

八爪鱼柚子酱醋沙律

A4宫崎和牛海胆盖丼 $188

流心熔岩蛋三文鱼饭 $98

四味五花肉(黑椒盐,韩式酱汁,葱蒜,果味酱汁)

雪糕(芒果)

食咗咁多野嚟杯甜品就最好了,我哋都有啲惊讶我哋仲食得落🤣