最近得知天后开咗间新cafe,即刻嚟试新店!🏃🏻‍♀️ 呢间餐厅系喺天后庙道,前往时要行一段斜坡或行楼梯💁🏻‍♀️ 行上去都唔算太辛苦太攰,轻松!一去到门口见到个装修几靓,好有格调🤩 门口位置更系人气打咭位!真系几靓💕 店内空间感十足,坐得好阔落,座位之间唔会相隔太近。另外店员亦都好nice,我影食物相嘅时候都要摄镜🤣不过最令我惊喜就系当日见到有个艺人入咗嚟帮衬,唔讲边个啦💁🏻‍♀️ 睇嚟呢间都几受欢迎!同埋坐低无耐就已经见到门口开始好多人排队,相当有人气😎 另外呢度仲系宠物友善餐厅,可以带狗狗过嚟🐶❤️ Tom Yum Risotto $88 (另加+$20 Tiger Prawn)加咗廿蚊虎虾,真系必加!虎虾都几大只,有轻轻烧过,食落好香囗😚 第一次食冬荫功味嘅risotto,酸辣程度较低,无平时食冬荫功咁辣👌🏻 好食度:⭐️⭐️⭐️✨ (3.5/5)❤️ Roasted Chicken Leg With Mashed Potato and Salad $98烧鸡调味较为温和,唔系好浓味嘅𠮶种烧鸡。烧鸡肉质好嫰,但略嫌唔够入味。Mashed potato 几幼滑,调味唔错。Salad亦好新鲜,有b
Tom Yum Risotto (+$20 Tiger Prawn)
好食度:⭐️⭐️⭐️✨ (3.5/5)

烧鸡调味较为温和,唔系好浓味嘅𠮶种烧鸡。烧鸡肉质好嫰,但略嫌唔够入味。Mashed potato 几幼滑,调味唔错。Salad亦好新鲜,有baby radish & rocket leaves🥗
好食度:⭐️⭐️⭐️ (3/5)

❤️ Latte $38
Latte
我就觉得佢哋咖啡水准都唔错,合乎预期啦👀 咖啡入口顺滑,有少少回甘。
好饮度:⭐️⭐️⭐️ (3/5)

餐厅推荐度:⭐️⭐️⭐️ (3/5)
主菜方面唔算太有惊喜,呢度胜在环境都几舒服,店内都有几个打咭位📸 另外店员都几好服务,加分!不过最惊喜都系居然会撞到艺人🤣