2023-02-06
一月有好多朋友生日🥳咁当然要好好同佢地庆祝🎉 其中一个住天后嘅朋友推介咗呢间蚝湾 😝话佢成日帮衬,可以自选或者佢都有提供预设咗嘅组合,质素有保证😎 仲可以系佢个app 落定单先都得🙌🏼 海鲜盘用冰底上,仲有LED灯tim😳卖相一流✨🦪Tia Maraa Pearl $36来自爱尔兰嘅生蚝,味道相对清新,所以第一只食先😋🦪Speciales Lambert No.1 $53呢款肉质饱满,较清甜✨🦪Krystale No.1 $54肉质较爽脆,海水味比前两只再浓啲~🦪La Perle Noire $44别名黑珍珠,产自法国,呢个会带少少🤏🏼金属味🦪Cocollos No.0 $63饱满肥美,丰海水味😍🦪Gillardeau No.1 $58肉质最结实,亦带少少脆口,而且味道最浓亦十分鲜甜🥰车厘蚬 $48第一次食,好特别同新鲜😋🇯🇵北海道带子 $38十分肥美鲜甜✨✨🦐法国蓝虾 $48肉质较一般生虾爽弹,十分大只🌟环境:4/5餐厅干净整齐,环境衞生良好👍🏼服务:4.3/5店员会介绍得好详细,等我地知道食嘅顺序🫶🏼由三旧柠檬顺时针咁食🕣等候过程中店员提醒蚝嘅带子位一定要食埋,𠮶个位好鲜甜😋仲有佢
海鲜盘用冰底上,仲有LED灯tim😳卖相一流✨
🦪Tia Maraa Pearl $36
来自爱尔兰嘅生蚝,味道相对清新,所以第一只食先😋
🦪Speciales Lambert No.1 $53
呢款肉质饱满,较清甜✨
🦪Krystale No.1 $54
肉质较爽脆,海水味比前两只再浓啲~
🦪La Perle Noire $44
别名黑珍珠,产自法国,呢个会带少少🤏🏼金属味
🦪Cocollos No.0 $63
饱满肥美,丰海水味😍
🦪Gillardeau No.1 $58
肉质最结实,亦带少少脆口,而且味道最浓亦十分鲜甜🥰
车厘蚬 $48
第一次食,好特别同新鲜😋
🇯🇵北海道带子 $38
十分肥美鲜甜✨✨
🦐法国蓝虾 $48
肉质较一般生虾爽弹,十分大只🌟
环境:4/5
餐厅干净整齐,环境衞生良好👍🏼
服务:4.3/5
店员会介绍得好详细,等我地知道食嘅顺序🫶🏼由三旧柠檬顺时针咁食🕣等候过程中店员提醒蚝嘅带子位一定要食埋,𠮶个位好鲜甜😋仲有佢地直接由🇫🇷法国蚝场入口生蚝,所以品质同稳定性会更高😋
食物:4.2/5
🦪蚝类同各类海鲜都十分新鲜,packaging 方面亦做得好好~包装💯,推介比想开party嘅朋友仔🥳
Revisit: Yes