今晚大围拍嘢,朋友请食饭,咁就梗系食好啲啦!嚟到天后电气道54号 Food Loft一楼既 ✨Cooley Oysters✨食好西。😎👍🏽👍🏽。Cooley Oysters可以堂食又可以外卖拎走,因为我哋拍嘢既地方好近,所以选择了外卖。老板是日推介咗三款生蚝俾我哋,包括加拿大NO66个月既巨人蚝、加拿大既Cherry Stone Clams、北海道厚岸真蚝,另外我哋仲叫咗一板海胆同红虾刺身,由于落单店员即叫即开要我大概10-15分钟左右。Erick呢个调酒发烧友又点会放过饮酒既机会。叫咗每人一Shot 生蚝Shooter,呢一Shot真系不得了。个清酒完全令到个蚝既鲜味升级咗好几倍,绝对值得大家堂食时一试。赞!🤘🏽介绍一下主菜,先讲一讲个红虾刺身,肉质鲜甜多汁。可惜份量比较小我哋今次只系叫咗一份Share,我哋建议大家最少按人头去叫就无得顶。🤤🤤🤤生蚝方面,两款加拿大的生蚝海水味都比日本既真蚝重,但味道岩岩好,海水味唔会盖过肉质既鲜甜。巨人蚝既口感当然最Juicy多汁啦。但钟意淡口味既我会建议大家可以试下北海道厚岸真蚝。个味道好Fresh。食埋板鲜甜既海胆,所有野加埋计番人头都系三、四

生蚝方面,两款加拿大的生蚝海水味都比日本既真蚝重,但味道岩岩好,海水味唔会盖过肉质既鲜甜。巨人蚝既口感当然最Juicy多汁啦。但钟意淡口味既我会建议大家可以试下北海道厚岸真蚝。个味道好Fresh。食埋板鲜甜既海胆,所有野加埋计番人头都系三、四百蚊左右。食到呢个质素既嘢食,我哋真系觉得非常抵食!

其实Menu仲有好多海鲜可以叫嚟食,绝对可以再三ENCORE!
红虾刺身
2022-08-13