2018-06-19
天后真系好多小店~今日又去咗天后揾野食~~见到清风桥底有一间食烧烤。坐到入去。发现除咗散叫之外仲有套餐~~套餐 好多野食 , 仲有龙虾 成条荀壳 包埋饮品 甜品 平时食烧烤偏贵因为份量比较少通常叫得比较多, 所以 以上餐单 $568 又唔算贵wo~~决定叫套餐~~!沙律大大碟 芒果牛油果都好足料 新鲜~~金菇牛肉卷~~出乎意料地好食喔~烧得刚刚好 汁都好入味 个边位仲有少少脆。特色炸拼盆三样都咁正!炸鸡软骨, 鸡翼 炸虾~~✨炸虾系大大只,咬落实肉 啖啖肉。✨鸡翼 好够味 够干身✨平时食鸡软骨真系得骨, 佢既有少少肉。够脆又够香口。原条荀壳鱼佢用泰式烧鱼 中间放左香料 鱼肉好滑 又唔多骨 。烧烤通常都食好多肉 ,所以有鱼肉食下都几清新~~不过我觉得个味淡左d~~✨✨✨重点 ✨✨✨芝士烧龙虾出乎意料 我以为呢个价钱 龙虾系渣野 系咁易, 又估佢唔到 龙虾竟然唔削 实肉架woo系咪新鲜我就唔系好识分 不过食落起码觉得唔错想讲佢个乌冬都唔错 系稻庭乌冬。份量好多 , 绝对系三/四个人既份量。散叫都有架~~鲷鱼汤乌冬 不过佢限量供应既最后有甜品拣雪米糍同烧汤圆~~梗系拣平时少食到既烧汤圆啦食完
沙律大大碟 芒果牛油果都好足料 新鲜~~
金菇牛肉卷~~
特色炸拼盆
三样都咁正!
炸鸡软骨, 鸡翼 炸虾~~
✨炸虾系大大只,咬落实肉 啖啖肉。
✨鸡翼 好够味 够干身
✨平时食鸡软骨真系得骨, 佢既有少少肉。
够脆又够香口。
原条荀壳鱼
✨✨✨重点 ✨✨✨
芝士烧龙虾
系咪新鲜我就唔系好识分 不过食落起码觉得唔错
想讲佢个乌冬都唔错 系稻庭乌冬。
份量好多 , 绝对系三/四个人既份量。
散叫都有架~~
鲷鱼汤乌冬 不过佢限量供应既
最后有甜品拣
雪米糍同烧汤圆~~
梗系拣平时少食到既烧汤圆啦
食完先知原来汤圆都可以烧 仲估唔到几好食~~所以食梗已经系度谂 唔知可唔可以系屋企自己烧呢 😂😂
完美作结♥
总括嚟讲佢啲食物质素系对得住个价钱嘅👍
另外觉得其实𠮶份量可以三个人食。
如果系女仔细食点既 ,甚至乎4个人再加在散叫啲都仲可以
( 不过唔知佢哋有冇每人minimum charge呢~~😅)