2023-03-12
平时好少去天后食饭,唔系朋友介绍都唔知道呢栋大厦有咁多餐厅😍,朋友之前嚟过呢间餐厅,觉得环境唔错,所以今次再试!Seafood platter $758海鲜盘包括有澳洲龙虾、南非鲍鱼、日本牡丹虾、法国生蚝、法国青口、螺。同时配有三款酱汁。整体海鲜都好新鲜,感受到餐厅嘅诚意,个人觉得青口同螺最惊喜!Mushroom Risotto $178呢款意大利饭同平时食嘅意大利饭口感有啲唔一样,饭粒口感系软身,饭汤好足够,味道浓郁,好creamy,比较迎合亚洲人口味。Apple Pie $98平时好少食苹果派,但呢款苹果派表面层酥脆,上面配上雪糕,底层充满著阵阵苹果同肉桂,有惊喜!Baked Truffle Alaska $128面层嘅蛋白霜下有蛋糕同松露雪糕,上菜时会等我地准备好手机,然后先在冧酒表面点火,倒入火焰雪山的表面,最后刨上新鲜黑松露片,又香又浓嘅黑松露味好吸引!Lychee Crystal $118仲有露天座位
Seafood platter $758
Mushroom Risotto $178