2021-04-23
刀削面专门店真系比较少去,今日就试下系米唔同啲系入面你会见到师傅亲自削面架⚔️刀削面有好多选择,有上汤、冷拌、热拌...招牌冷刀削面 配熏蹄丝$60沙律酱几特别,想试下,配料好足,不过比想像辣少少,无咁湿身,人手削面,因此厚薄不一但有咬劲,熏蹄丝唔会好咸,整体配搭唔错,份量多到一个人应该食唔晒😂红油抄手 $38/ 6只每粒大大粒,同川菜做法唔同,唔会好重油、调味,反而大粒多肉菜,里面已有少少花椒味,麻油香味上海口水肥牛菜饭 $53菜饭啲菜比较大颗,口水肥牛则比想像中少辣,我朋友觉得几好因为佢唔系食得好辣,但表示好适合拌饭醋椒黑木耳 $35食到香菜、葱蒜、醋...酸酸地,木耳亦做得爽脆,所以呢味好香好开胃跟餐以优惠价叫左热杏仁霜及冻豆浆,杏仁霜唔浓郁但香,豆浆就正常味道总体黎讲,呢度虽门面简单,但里面干净宽敞,食物份量合理,调味、辣味唔系大众味,比较有特色同多选择☺️
系入面你会见到师傅亲自削面架⚔️
刀削面有好多选择,有上汤、冷拌、热拌...
招牌冷刀削面 配熏蹄丝$60
红油抄手 $38/ 6只