2023-01-18
✨天后舒适高质Cafe✨白色木系简约环境#mayfoodie_tinhau有一日跟随朋友嚟到位于天后庙道既一间IGable Cafe🤓 冇谂过天后庙道竟然会有一间咁高质嘅cafe呢由细到大都住喺天后庙道附近…系近年先搬走咗所以一番到附近一带就非常之有亲切感☺️✨呢间Cafe总括嚟讲唔错👍👍, 如果我呢一刻仲未搬走嘅话, 我应该会成日都去呢🙈🙈——- 环境方面 ——-Rating: 8.5 out of 10餐厅以简约木质装修为主, 门口有一个餐厅灯牌装饰 方便一众港女打卡🤣👍👍由于天后庙道主要系斜路为主, 所以行上嚟餐厅可能需要少少体力行上嚟🙈 不过我本人经以习惯 (因为以前喺呢一带住过)——- 食物方面 ——-我哋当日嗌咗几碟𩠌,包括:(1) 樱花虾蕃茄蟹酱虎虾带子扁意粉🦐🍅🍝Rating: 8 out of 10意粉配上虾同埋带子非常惹味👍👍而每一条面条都沾满肉酱, 口感非常丰富😋👍(2) 焦糖苹果双层芝士蛋糕🍎🧀🍰Rating: 8.5 out of 10呢个蛋糕食落去层次分明✨焦糖味非常浓厚😋闻落去都散发着苹果香味🍎嘢饮方面,我哋嗌咗杯 ✨Chocolate Banana✨🍫🍌
白色木系简约环境
#mayfoodie_tinhau
由细到大都住喺天后庙道附近…系近年先搬走咗
所以一番到附近一带就非常之有亲切感☺️✨
——- 环境方面 ——-
Rating: 8.5 out of 10
——- 食物方面 ——-
我哋当日嗌咗几碟𩠌,包括:
(1) 樱花虾蕃茄蟹酱虎虾带子扁意粉🦐🍅🍝
Rating: 8 out of 10
意粉配上虾同埋带子非常惹味👍👍
而每一条面条都沾满肉酱, 口感非常丰富😋👍
(2) 焦糖苹果双层芝士蛋糕🍎🧀🍰
Rating: 8.5 out of 10
呢个蛋糕食落去层次分明✨
焦糖味非常浓厚😋
闻落去都散发着苹果香味🍎
——- Information ——-
📍Coast Coffee (天后)
📍天后天后庙道17号地舖