2023-11-12
呢晚嚟咗天后嘅名店 带咗个好钟意食牛舌嘅友人嚟呢度食个晚饭🥣 餐厅舖面唔大 同友人坐喺吧台嘅一角🤣厚烧牛舌饭嚟得呢间餐厅一定要食呢个菜式啦 牛舌真系超级厚😳 口感软腍得嚟又弹牙 仲要有五大片 牛舌上面有少少黑椒 更加带出牛嘅香味 呢个餐仲会有一份日式沙律 面豉汤 日式渍物😚 照烧银鳕鱼定食呢个鱼嘅鱼油都算香 照烧汁味道偏甜🐟 我就将定食本身嘅白饭改咗稻庭乌冬 乌冬系扁身嘅𠮶款🍜 呢只稻庭乌冬比较幼身 但系都几有口感 同样有日式沙律 面豉汤同埋日式渍物香煎鹅肝鹅肝煎得几好 外面非常香脆够干身 唔会食到成口油🫢 鹅肝入面系好Creamy㗎 底下嘅多士就可以令到冇咁油腻饮品特登叫咗杯日本啤酒chill一下🍺 唔饮酒嘅友人就拣咗青柠梳打🍋 好fresh 呢间餐厅嘅牛舌真系几出色 难怪佢门口有个牛舌天后嘅招牌😂 钟意牛舌嘅朋友一定要过嚟试吓啊😋
厚烧牛舌饭
照烧银鳕鱼定食