呢个位置,我几乎日日都会经过,但系从来都未曾踏足。今日终于抵门口,就去咗呢间草地的特色餐厅食晚餐啦。阿拉斯加长脚蟹龙虾海鲜蒸气刺身套餐 $888海鲜大餐嚟讲份量真系好惊人,有以下嘅菜色:✅ 龙虾汤蒸蛋配蟹肉✅ 罕有法国蓝龙虾(每位半只)✅ 阿拉斯加长脚蟹(每位1件)✅ 苏格兰刺身带子(海草配西京面豉)✅ 日式蟹皇龙虾杂炊龙虾汤蒸蛋配蟹肉,浓香惹味,蟹肉加咗一份更添香,入口十分柔滑,呢个前菜真系一流👍。罕有法国蓝龙虾味道鲜美,新鲜嘅龙虾肉配上佢如丝滑嘅质地,外皮微微咬落去有D弹性,每一口都系肉汁流泉,每一啖都像诗,像远方 😽。呢个龙虾食得我忍唔住大呼过瘾🫶。阿拉斯加长脚蟹现蒸,保持咗原本嘅口感同味道,鲜甜得来又唔腻口,非常美味👃🏻。苏格兰刺身带子新鲜得黎又相当爽甜,配上海草同西京面豉,简简单单嘅搭配已经争到面红耳赤,非常鲜美🪄。呢个日式蟹皇龙虾杂炊最真窒心,佢嘅汤底已经够鲜美,加埋一啲蟹蓉同龙虾肉,满口都系龙虾同蟹肉嘅味道,饱满得我都无法出返声来,真系超级丰盛😜。个套餐里面嘅餐饮都井井有条嘅排放好,前菜,主菜,饮品甜品都一应俱全!佢哋嘅组合实在好豪华,份量惊人!好饱足,好丰富嘅一顿晚餐!

阿拉斯加长脚蟹龙虾海鲜蒸气刺身套餐 $888
海鲜大餐嚟讲份量真系好惊人,有以下嘅菜色:
✅ 龙虾汤蒸蛋配蟹肉
✅ 罕有法国蓝龙虾(每位半只)
✅ 阿拉斯加长脚蟹(每位1件)
✅ 苏格兰刺身带子(海草配西京面豉)
✅ 日式蟹皇龙虾杂炊