Bookmark左好耐终于抽到时间啡游天后ESC。啡店开左好一段时间,不过可能因为同类既啡店开到成行成市,所以未算太热门假日无逼到爆哂既打卡潮。其实咁样感觉更好,可以做一个真正既伪文青,悠悠闲坐番一个下午。.ESC位处天后方向既维园尾段,系天后地铁站行几分钟就到,旺中带静。啡店楼高两层有落地大玻璃,采光度非常好。啡店地方非常阔落,台唔算好多,枱与枱之间有好充足嘅距离,令一众啡客坐得好舒服。仲有呢度系宠物友善嘅餐厅,狗主可以带埋宠物一齐入黎凉冷气安心用餐,值得一赞。呢到日间到6点系咖啡店,偷喵到晚上另外有位置应该会摇身一变做酒吧。.Kimchi Carbonara 💲115⭐️4.2/5我系为左呢一客Kimchi Carbonara决定要拜访一次,因为泡菜同冬阴功呢两种口味嘅意粉炒饭我一直都抗拒唔到。呢份泡菜卡邦里摆盘好靓,打卡一流。泡菜味浓,忌廉幼滑唔会过干或过湿,意粉煮得刚好弹牙,份量仲要几大。正评之作!.Brioche French Toast 💲90⭐️4/5法式奶油面包Brioche牛油味好香浓,法国人会当佢酥皮点心、早餐或者甜品用。呢份Brioche法式多士甜品又系正评之作。焦糖
Kimchi Carbonara 💲115
⭐️4.2/5
Brioche French Toast 💲90
⭐️4/5
法式奶油面包Brioche牛油味好香浓,法国人会当佢酥皮点心、早餐或者甜品用。呢份Brioche法式多士甜品又系正评之作。焦糖杏低忌廉Topping 配煎香左既奶油面包,外表金黄酥脆,内里柔软绵滑。份量唔多,唔多够喉。
Cafe Latte 💲45
Cappuccino 💲45
⭐️4/5
啡游天后既主角奶啡都系几高水准,绝对可以encore 之作。
总结:轻食甜品咖啡都出色,装修格局整齐清静感觉舒服,绝对系令人有回头之店。
不专业食评 nei.foodie
Cappuccino