𓂃𖠚∗ᤲ𑀇· ┈┈┈┈┈┈ · ꕥ · ┈┈┈┈┈┈ ·▸ 招牌黄金黑豚猪扒PAN 丼 ┅ HKD 88— ⚠ 每日限量发售20份 ⚠▸日本滑蛋鳗鱼丼 ┅ HKD 82▸吟香梅 般若刀 辣梅酒 🥃┅ HKD 68 / 杯▎最近同朋友经过天后,发现有一间新开嘅日本小店 主打定食、滑蛋丼、锅物 性价比极高❗️💯 小店喺日本搜罗了各式各样的餐具 大至餐厅所用的碗碟、餐具、器皿 细至筷子座 都喺老板亲自喺日本选购 心意满满 💖 在上枱时可以留意到盘边可爱嘅猫喵 超得意😝😝✨ 听老板讲暂时佢地喺其中一间整地小店 引入「 蛋汁𩠌饭食 」嘅日本正宗福冈口味 仲要食材嚟自日本空运添🤤 小店嘅感觉令你有一种置身于本街头小店嘅体验 特别在Bar枱上观赏师傅炮制食物嘅过程!▸ 招牌黄金黑豚猪扒PAN 丼 — 午市招牌 《 黄金黑豚猪扒PAN丼 》参考日本福冈炸猪扒饭嘅做法❗️ 将日本福冈传统带到香港天后小店中 利用小铁pan为厚切吉列猪扒嘅盛载器皿 👍🏻😍先感受一下汁煮味道 再由客人把滑蛋炸猪扒放到白饭中 体验满满😋 酱汁味道带甜 师传将滑蛋拌入洋葱汁煮 令滑蛋汁煮味道更带层次😆 黑豚吉列猪扒即使厚切 仍然保持外
𓂃𖠚∗ᤲ𑀇

▸ 招牌黄金黑豚猪扒PAN 丼 ┅ HKD 88
— ⚠ 每日限量发售20份 ⚠
▸日本滑蛋鳗鱼丼 ┅ HKD 82
▸吟香梅 般若刀 辣梅酒 🥃┅ HKD 68 / 杯

▸ 招牌黄金黑豚猪扒PAN 丼 — 午市招牌 《 黄金黑豚猪扒PAN丼 》参考日本福冈炸猪扒饭嘅做法❗️ 将日本福冈传统带到香港天后小店中 利用小铁pan为厚切吉列猪扒嘅盛载器皿 👍🏻😍先感受一下汁煮味道 再由客人把滑蛋炸猪扒放到白饭中 体验满满😋 酱汁味道带甜 师传将滑蛋拌入洋葱汁煮 令滑蛋汁煮味道更带层次😆 黑豚吉列猪扒即使厚切 仍然保持外脆内嫩啖啖肉口感一流👅🤩 饭底仲带加上饭素 充满日式家庭风味💖

▸ 日本滑蛋鳗鱼丼 — 滑蛋鳗鱼丼 师传会先将原条鳗鱼烧起 令鳗鱼皮微焦带鱼酒香 同时保持鳗鱼肉嫩滑有口感😝✨ 鳗鱼骨少易入口 配上滑蛋洋葱汁煮酱汁 微香带甜 「 捞饭 」一流😇

▸ 吟香梅 般若刀 辣梅酒 — 辣梅酒入口味道带甜 回韵带辛 感觉清爽刺激😛 前韵同平时梅酒味相同 梅香带甜微酸😝 回韵渗出唐辛子辣味 甘辛味几特别😋 余韵又同清酒有啲唔同 值得一试😆 个人嚟讲 估唔到辛辣味撞落冰底梅酒喺咁夹 口腔入面甜辣交叠 拼发出「 两极 」口感 一个字「 爽 」👅🤩

整体嚟讲 价钱唔贵 份量足料丰富❗️午市另有前菜、面豉汤同米饭 CP值好高💯😇

✨✨详细可参考 IG REEL✨✨

𖡘𖤣 (˙-˙ ٥) (˙-˙ ٥)

𓌈˒˒ 星 岚 🌟𝙈𝙞𝙨𝙩𝙮𝙨𝙩𝙖𝙧

❜ 天后清风街1A-1B号美城花园大厦地下KL-3号舖
Shop KL-3, G/F, Mayson Garden Building, 1A-1B Tsing Fung Street, Tin Hau
— @mistystar_hk

‎‎܀
‎‎܀ Follow @chillfood.basis for more 📸
吟香梅 般若刀 辣梅酒 🥃
日本滑蛋鳗鱼丼