2017-05-24
西餐黎讲呢, 个人就喜欢食牛扒同汉堡~ 大大份够豪气丫嘛!!! 所以会成日去同朋友食美式西餐~ 咁大份, 要同人HAPPY SHARE才行喔! 今次去了天后开饭, 选了人气餐厅 - Texas Burger~~ 听个名都知佢主打汉堡啦~~ 谂谂下, 又真系好耐无食过BURGER了!!! 餐厅细细间, 入到去好有美式风格!好喜欢佢墙上面既DECO~餐纸就系MENU, BURGER选择都有好多! 可以单叫, 又或者COMBO - 有炸薯条+酸瓜+饮品, COMBO +$26起, 都好抵加!先来一客水牛城辣鸡翼 8PC $108 拿拿拿, 食burger, 真系要配鸡翼架!! 好juicy好够辣, 非常开胃! 除了鸡翼, 佢仲有鸡膇既, 啖啖肉~~来到主打burger~ 我们4人点了3款burger! 因为我地知道, 每一款都几大份下XDXD 烟熏鹅肝汉堡 $158 瑞士拉可雷特芝士牛肉汉堡 $98 香浓车打牛肉汉堡 $88 3款都转做combo~~ 烟熏鹅肝汉堡 $158 入便有两大片鹅肝!! 无so味, 好有油香, 配埋牛肉汉堡、芝士、蔬菜配料, 好丰富呀! 切落去果下已经开始爆汁出
所以会成日去同朋友食美式西餐~
咁大份, 要同人HAPPY SHARE才行喔!
听个名都知佢主打汉堡啦~~
谂谂下, 又真系好耐无食过BURGER了!!!
餐厅细细间, 入到去好有美式风格!
好喜欢佢墙上面既DECO~
餐纸就系MENU, BURGER选择都有好多!
可以单叫, 又或者COMBO - 有炸薯条+酸瓜+饮品,
COMBO +$26起, 都好抵加!
先来一客水牛城辣鸡翼 8PC $108
拿拿拿, 食burger, 真系要配鸡翼架!!
好juicy好够辣, 非常开胃!
除了鸡翼, 佢仲有鸡膇既, 啖啖肉~~
来到主打burger~ 我们4人点了3款burger!
因为我地知道, 每一款都几大份下XDXD
烟熏鹅肝汉堡 $158
瑞士拉可雷特芝士牛肉汉堡 $98
香浓车打牛肉汉堡 $88
3款都转做combo~~
烟熏鹅肝汉堡 $158
入便有两大片鹅肝!!
切落去果下已经开始爆汁出来~~~
吃下去, 仲有香香的黑醋味道, 好正呀!!!!
以$158来说, 其实都几抵~~
香浓车打牛肉汉堡 $88
6oz既牛肉汉堡~ 加埋超邪恶既车打芝士~
好香浓, 好夹!!!
牛肉仲有少少粉红, 肉味浓郁, 唔会鞋口, 多肉汁~
配料也很多~ 女生都不可以一口吃啖, 哈哈哈!!
另外的瑞士拉可雷特芝士牛肉汉堡, 忘了拍close up,
佢比较特别~ 是手撕般的牛肉, 配上大量火腿、芝士、磨菇、蛋黄酱等等,
是湿润的质地!!
combo 跟餐的薯条, 好脆口, 是新鲜热辣炸起的! 偏咸了一点~
跟餐可改要罗宋汤, 入便仲有螺丝粉架! (惊喜)
另外的跟餐饮品, 我地点了 berry lover milkshake~
好香的士多啤梨+杂莓味~~ 也重奶香!
上面仲有大大旧cream, 好肥好邪恶呀!!!! ((掩面~
((但又好喜欢, 说好的减肥呢~~?!))
最后, 仲要叫埋甜品 - 乡村苹果格雷饼 $68
忌廉 + 香烤苹果 + 脆饼底, 有点apple crumble的感觉~~
非常甜, 非常甜 XDXD
今餐也是吃得好满足喔!!
大大份的burger, 非常推介给馋嘴之士~~
* * * * * *
Texas Burger
网址: https://s.openrice.com/QrbS0Bva200
地址: 天后 电气道109号地舖
电话: 2805 7811