2024-11-02
放假谂住去饮杯咖啡食甜品🥳拣咗呢间系天后嘅Coast Coffee,比门口嘅靓靓装修吸引咗入去🥰入面装修简约,空间足够又坐得舒服👍🏻 Banana Dirty ($52)第一次见香蕉味觉得好得意,所以嗌咗嚟试吓😋 上面层Espresso饮落去酸酸地,配埋下面香蕉牛奶有少少甜感觉好match🥰焦糖苹果芝士双层蛋糕 ($58)呢间Cafe最出名嘅蛋糕🍰 最上面洒满饼干碎,上层系软身嘅芝士蛋糕,中间夹住苹果蓉,最底层有比较坚硬挺身嘅焦糖味芝士蛋糕😆 整体食落感觉啱啱好,唔会好甜!中间𠮶层酸酸甜甜嘅苹果肉中和咗芝士蛋糕食落比较腻嘅感觉🥰 超级推荐呢个蛋糕👍🏻法式吐司配水果及忌廉 ($78)一嚟就即刻闻到超级香蛋香味,仲要好少见咁用法包嚟整嘅法式吐司🫨 外层煎到焦香,口感好烟靭,配埋生果同唔算好甜嘅cream,算系不错嘅一个法式吐司👌🏻有少少失望系食落冇闻落咁大浸蛋香味🥲 本身法式面包口感较硬,再加上切得好厚,所以食落唔可以期望好似平时啲法式吐司咁好松软😔呢间Cafe蛋糕好食,咖啡好饮又坐得舒服👍🏻 好适合同朋友或者情侣坐低叹杯咖啡
Banana Dirty ($52)
焦糖苹果芝士双层蛋糕 ($58)
法式吐司配水果及忌廉 ($78)