2021-09-04
又系时代广场优惠券惹的祸。话说之前佢都优惠券仲有啲未用完,所以早几日去咗最后冲刺,派到晚饭时间又唔想用脑,所以就落咗去楼下City Super Food Court食嘢啦。其实佢哋几年依家收咗之后我都未试过入去食嘢,今次入去又估唔到啲餐厅都几吸引㖞。最后我哋拣咗一间专食肉嘅餐厅,叫咗个日式滑蛋吉列猪扒饭,吅一个日本和牛寿喜烧套餐。滑蛋吉列猪扒饭比我想像中嘅好食好多,因为屋企人唔食生野嘅关系,所以我都要求咗佢将本身嘅生蛋黄变成熟蛋。估唔到佢个蛋味都几浓郁,猪扒炸得都好松脆,而且酱汁都好香浓。佢嘅米饭都唔会黐住,我最欣赏佢嘅面豉汤系够热仲要唔会好咸,都不错吃。点知个和牛寿喜烧调返转就有啲失望。佢嘅牛肉送到上枱面已经全部熟晒,牛肉亦都好韧入口比较鞋,而且牛嘅香味都唔系好突出。好彩佢有生鸡蛋作为点酱令佢有返少少滑嘅口感。而且豆腐入口完全冇豆味,蔬菜都好少,令到成个套餐性价比都好低,同头先书滑蛋猪扒饭相比真系差天共地,下次如果有机会再去嘅话我都会试吓佢其他嘅嘢食,睇吓佢嘅其他𩠌菜系咪都系中伏之选,唔知道大家有冇试过呢?有嘅话记得喺下面留言同我分享下丫!