2016-11-07 485 浏览
实在太想食天妇罗,终于喺openrice揾左呢间,去到食中午饭冇乜人,小猫三四只,见情况个心离一离,好彩坐下坐下人又多左。我地点左两个天妇罗饭,其中一个系女士size,等咗大概五到10分钟嚟到。个样真系劲到无伦,啲天妇罗多到个碗装唔晒。个侍应同我地讲话快啲食因为啲汁已经林左上去。心知不妙,唔好理啦,相机食先,影咗两张即刻将条鳗鱼队入口,可惜喺迅雷不及掩耳之间,D天妇罗已经淋晒。喺𠮶一刻真系好失望 因为我心里面系想要传统加盐果种,但冇办法啦。虽然佢系淋咗,但系个味道还算可以。真的很想问一句,咁嘅情况除咗第一啖后面嘅一定系全陪淋哂,个人认为concept 错左。最后,亦要好像其他(有名🙄)食评家说一句: D天妇罗虽然一般,但他的饭很好吃(真心,D米真系几好食)。

Tempura  for female  portion
2016-10-07