2024-12-22 72 浏览
今次同朋友嚟到一间天妇罗居酒屋🍻🍻,环境好有日本feel,墙上贴住好多海鲜绘画同海鲜摆设,好有趣。🤪🥳♡自选定食天妇罗♡自选定食20多款天妇罗可以简,,睇到心大心细都要花咗啲时间去简,今次就叫咗鲜带子, 紫菜虾胶,黑虎虾 ,莲藕,大啡菇, 带子同虎虾炸🍤完都好鲜甜同好弹牙爽口,大啡菇都多汁😋,定食配有龙虾味噌汤及同前菜,店舖有樱花虾干配料,我加埋落去个汤度味道更丰富,本身就食开冷荞麦面,见天气冻冻地就简左热汤荞麦面,好暖胃。😌♡矶烧鲍鱼配带子♡食天妇罗好少会见到鲍鱼天妇罗,所以同朋友决定拣咗嚟试一试。鲍鱼炸完出嚟唔会太干👍🏻。♡鸡皮饺子♡​用鸡皮作为饺子皮鸡皮煎到好脆口,肉馅锁住肉汁再加埋鸡皮既油香🥟🥟,好香浓美味🤤。整体黎讲天妇罗炸得好松脆,一啲都冇破坏到本身食材既味道。

♡自选定食天妇罗♡

♡矶烧鲍鱼配带子♡

♡鸡皮饺子♡

整体黎讲天妇罗炸得好松脆,一啲都冇破坏到本身食材既味道。