2024-05-21
今天要介绍呢间餐厅位于天后,是一家有二层既Cafe。呢间餐厅以灰色墙为主,用上不同设计既桌子同椅子,例如有云石枱木枱同皮座椅,加上二楼用左落地大玻璃,令空间感觉阔落同光猛,系度用餐感觉好舒服。餐厅系宠物友善餐厅,除此之外餐厅仲有一个位做酒吧,可以比客人叫下酒饮放松下。Salmon Capers Spaghetti $115厨师用蕃茄忌廉酱煮意粉, 食落味道酸酸甜甜意粉弹牙,加上香煎三文鱼碎、水瓜柳和车厘茄, 十分开胃但三文鱼略微有点腥。Shanghainese Angel Hair $65感觉有D似鼓油王炒面,但呢度用左天使面去煮,仲有两只太阳蛋同烟三文鱼丝做配茶,系一个有新意既融合菜,但用上既鼓油比较咸,所以食落觉得咸。Homemade Churros with Chocolate Sauce $80呢个Churros系真系出色,外层酥脆炸得唔会太干,内𥚃软熟,蛋香味好重,无油益味。外屠铺满沙糖,虽然系咁但食落都唔会觉得好油腻。再配埋朱古力酱,就令成个甜品更邪恶,整体来说呢个Churros好出色。ESC天后永兴街7号地舖及1楼港铁天后站 A2 出口, 步行约5分钟
Salmon Capers Spaghetti $115
Shanghainese Angel Hair $65