2013-08-17
老公B说要黎个Mid-Term "Monthly Celebration", 黎左我地旺地5最喜爱餐厅 = 天机栈. 饮食环境感舒适, 每次黎都坐的一个卡位位置, 认真开心.今次惊喜系咖啡, 香气浓郁, 相当之有水准! 以为自己饮紧Pacific Coffee既专用啡tim~自己加奶, 可以调调个人口味~相当好喝啊。碗罗宋汤汤足料 - 蕃茄、红萝白、菜菜, 至于"餐包", 真惊喜, 就只有一片脆脆法包, 犹如一只手指公嘅长度.Pumpkin Mushroom 意大利反反, OK~几易入口. 甜品+$18转一个"意大利芝士饼", 出咗嚟嘅系"tiramisu", 系我其中一个最爱的甜品, 好食既tiramisu唔系随处有,主要原因是配方由泡过咖啡或冧酒的手指饼干,加上一层马斯卡彭芝士,然后配合咖啡因的咖啡与可可所带来轻量的刺激作用。 严格嚟讲,呢份"意大利芝士饼"唔合格。手指饼淋溶溶既, 感受不到应有的咖啡或冧酒,无酒味,成件饼淡淡的,都好, 清淡对皮肤好~呵呵 ~。天机系有名之作:心太软,个人觉得一般,外身已冻了,硬左,好的是朱古力唔太甜,岩我地口味。老公B大口大口咁食哂LU~
题外话/补充资料:
总括, 价钱合理,上菜流程有序。。 改善有2:
1) 份量再加返多多多, 咁就VERYGOOD喇~
2) 个层既洗手间环境都几恶劣,一去令客人醒觉不竟自己还是身处旺角D大厦,卫生程度当然唔可以令人感到十分舒服~如果花D心机整理和清理, 我相信会好多了。