2021-01-22 156 浏览
月头个时突然得番10度左右,咁冻而且又超想食牛就紧系打边炉暖下胃仔肚仔啦,但又惊热气,就拣左呢间有自家制冰糖炖柠檬既火锅店100分钟任食,但我觉得时间唔够啰,食到好赶时间咁,都冇中场休息时间,所以食唔到想encore既野😢同影唔到太多相叫左蕃茄薯仔牛肉汤(我的)mix胡椒猪肚汤(男人既),结果真系自己食自己个边😂一开波我都未试汤,男人就倒晒啲料落去,晒晒😵虽然两边都足料够味,不过我觉得下次叫一味好啦,因为双汤底要另加50,我觉得唔系咁抵因为唔想只系食牛板腱,就拣左B set,有埋牛舌芯同封门柳,但我觉得牛板腱同封门柳系好食啲,因为淋身啲。但牛舌芯点渌都系咁硬😂脆鲩腩(系我超钟意,肥美又爽脆,想encore个时就截左单😵)同脆鲩片(比较薄身)沙蚬,食落有沙,男人话写明沙,紧系有沙啦😵真的吗!?其实我真系好钟意食响铃,但呢间都麻麻,食过一间系自家制响铃好好食😝*****呢间系我食过比较特别既,因为佢竟然有猪肺同猪粉肠食,一般出面好少见,钟意食内脏既我紧系唔会放过佢地啦😋食咁多野,紧系要边食边饮润喉既冰糖炖柠檬(有啲涩,比较酸),尾声仲饮多左个薄荷乌龙茶(消下油脂😂),而男人就饮左有爆爆珠系

沙蚬,食落有沙,男人话写明沙,紧系有沙啦😵真的吗!?

食咁多野,紧系要边食边饮润喉既冰糖炖柠檬(有啲涩,比较酸),尾声仲饮多左个薄荷乌龙茶(消下油脂😂),而男人就饮左有爆爆珠系入面既蝶豆花茶

话说100分钟任食,系60分钟就截单,系绝对encore唔到,又惊第 1 round 野食唔晒wo,结果过左2分钟,店员都肯帮我加一次牛既单😝但唔记得叫埋脆鲩腩😢😢不过因为食得急,最后都系顶住肚仔离开😂