2024-01-24
水煮牛肉(小) HK$248冬风起🌬️就特别想食辣野😋作为一个四川出世嘅人,一定听过铜锣湾屹立多年嘅私房菜四姐川菜😍今日约埋有条辣瘾嘅同事一齐食番够本😙💕一见到呢盘水煮牛就流晒口水🤩因为个红油真系正宗😭香港好多中餐厅都系得啲辣椒油,而唔系呢种又有花椒又有海椒味道浓厚嘅四川辣油,而且好足料,入边啲牛肉好嫩滑,而且食极都有🤪两个人真系份量好够😏毛血旺 (小) HK$248一于等佢唔好停🥳🤩我地又叫左毛血旺,其实毛血旺好似大杂烩咁,有午餐肉、猪红、爽口嘅毛肚百叶、青荀等,食食下真系同我细个食嘅味一样💖超正der🥵想讲午餐肉加红油真心世一😋夫妻肺片 HK$88呢个小菜都好好味🤤牛舌同牛肚都好薄,好爽口,加埋臭茜🪴同埋调料🧂够晒惹味哦😚宜宾燃面 HK$78呢道菜名够晒特别,所以叫左试试🤣系暖嘅阳春面捞炸酱咁,食完红油清清口入边嘅辣味都几适合🤭👑👑👑私心推介四川凉面👑👑👑呢个系第一次去四姐必叫嘅‼️第一次食真系勾起好多细个嘅回忆,甜甜地又加辣,绝对系家乡嘅味道🥹🥹🏡🍭四姐川菜🍭10/F, 百乐中心3 Yiu Wa St, Causeway Bay#川 #川菜 #红油 ##私房菜 #铜锣湾美食 #铜锣湾
水煮牛肉(小) HK$248
毛血旺 (小) HK$248
夫妻肺片 HK$88
宜宾燃面 HK$78
👑👑👑私心推介四川凉面👑👑👑
🍭四姐川菜
#川 #川菜 #红油 ##私房菜 #铜锣湾美食 #铜锣湾 #中菜 #高质中菜 #性价比 #finefood #hongkongfinedining #sichuan #sichuanfood #辣椒