2020-04-06 314 浏览
今日难得出开嚟观塘,记得之前呢一间黄店告急过,就上面入嚟买汤饮。见到有几款汤都啱心水,今次拣左木瓜猪肺排骨汤,利申先我冇久咳嘅,纯粹不嬲都好钟意饮猪肺汤🥳而且佢仲有呢啲午市套餐系有埋饭再加炖汤,好抵食,不过今日唔太肚饿,所以就冇食啦首先我觉得个份量呢好适中嘅,之前喺啲传统𠮶啲舖头度买𠮶啲汤包其实都系呢个份量。价钱都系50几蚊,但系佢哋小店有呢个质素,真系算系咁第二呢入边嘅材料呢好足,木瓜排骨啊猪肺都有,啲木瓜超级甜,啲排骨呢已经入晒味,好明显个汤你唔系因为加咗味精而有味道,而系本身啲猪骨已经带到啲味。(同埋汤上面嘅油都系正常嘅份量啰,同屋企平时用猪展入去煲嘅汤都系咁嘅)天气咁冻再加埋呢排嘅病菌咁犀利,就算屋企冇汤饮,都值得买啲汤同屋企人分享吓❤️❤️

2020-04-06