2016-06-22 996 浏览
糖水真系香港人唔可以缺少嘅一部分吖!特别系热天,热辣辣嘅天,如果可以系室内吹著凉爽嘅空调,叹一碗甜甜嘅糖水,真系比神仙我都唔做吖!松记系我比较钟意嘅糖水铺之一,同聪嫂一样,价廉物美,值得一来!雪糕杨枝金露,我最最钟意嘅雪糕,+买香甜嘅芒果,弹牙嘅小丸子,香浓到不得了吖,柚子粒又脆脆地,爽吖!!糖不甩比较少食,因为我对d糯米消化唔系几好,不过我几钟意糖不甩嘅,虽然好甜又好快腻,不过糯米团霖滑又有嚼头,成只都卑姜糖水煮入味,再去碌碌香喷喷嘅花生粉,好食到流口水吖,我依家发觉我手上嘅粟米好冇味吖,好像食糖不甩!幻彩明珠,麻麻地,各种水果嘅大团圆,酸酸甜甜,水果够新鲜,透明嘅小丸子够弹牙,不过就系觉得唔够甜。
糖不甩
幻彩明珠
2016-06-01
$33 (宵夜)
  • 糖不甩