2009-03-06 415 浏览
是晚同男友睇完戲行過來吃煲仔飯,之前食過生記,上次經過四季好多人,今晚唔知係咪下雨關係,無人排隊,直入。我地坐住廁所位,不過唔緊要。我們點了鳯爪排骨飯($21)、海鮮湯($25)、細鴨蛋蠔餅($20)。鳯爪排骨飯:隻鳯爪好白,唔係染晒紅色個d,排骨有點靭,都幾多飯焦,食落去有陣燶燶地味海鮮湯:好多料,有青口仔,魷魚仔,蝦仔,蟹柳,豆腐,小白菜,粉絲,都幾大煲,幾清甜。蠔餅:有兩細塊,好脆,不過唔係好香。唔知係咪佢用晒鴨蛋轉左雞蛋,佢寫明用晒鴨蛋就用雞蛋。本來我地想叫枝可樂飲,但原來要出去外面自己買,所以冇買到。我地好彩冇買到,因為食到好飽,最後連湯都飲唔晒。好得意,食蠔餅加湯係有優惠的,呀姐話我地因為叫左個蠔餅,所以個湯會減3元,哈哈。仲有,佢地會見你黎齊野食就收你錢,唔知係咪好多人走數呢。

蠔餅
海鮮湯