2008-11-09 4 浏览
星期六晚(9/11)见天气凉凉地就去吃火锅,本来谂住去新星吃自助火锅,但原来九点后先有,唯有转去德兴自助火锅。七点半上到去拎坐,佢话要成八点半先有位,咁我同男友就落街行阵先,八点二上番去,点知佢话刚入左一批,我地过左票。之后我地拎过张票,佢话你地九点半再返黎啦,但我地坐左系度等,点先八点半佢叫我地号码话有抬。好彩冇听佢讲九点半先返黎,如果唔系又过左张票。唉...个知客真系唔掂...我地点了雪耳雪梨苹果汤底,先后点了墨鱼滑、牛肉滑、鲮鱼滑、鳝片、脆骨腩、肥牛、羊肉片、鸵鸟肉、滑鸡片、花胶仔、牛脷、皇帝菜、白菜仔、粟米、炸鱼皮、带子片、花枝片、冬菇、金菇、枝竹、腐竹、午餐肉。食物份量会因应人数作出改变,所以两个人就细碟。味道一般,我嫌肉滑有点”虚”,好似一pat野咁。滑鸡片太碎。最后好饱,吃剩了一些。