2020-11-05 2537 浏览
天气凉凉地,紧系要食羊暖下身啦~之前就食开观塘𠮶间 云南啊老表黑山羊汤锅米线👍🏻,呢次返工发现到呢间😆点都要试下嘅🥰呢度好容易揾,旺角E2出口沿奶路臣街直行,到通菜街转左行就会见到~门面都算大,行过一定望到😹上网睇过资料,原来老板系贵州遵义人🥰铺头嘅调味、酱料全部系佢自己返贵州买嘅👍🏻系有心有力嘅老板娘👩‍🍳啊~👆🏻呢度卖嘅基本上九成都系羊肉🐏最基本嘅羊肉粉、羊肉饭、饺子、小串、汤都有!👇🏻仲有羊嘅内脏,譬如话羊心、肝、肚、肠、羊睾丸、羊脑、羊胎盘等等😹你谂到嘅都有得食,系睇你够唔够胆试😆重点系连羊肉泡馍都有!其实泡馍本来系陜西嘅名物,我每次去陜西做嘢都会食!无谂过呢度都有!😆我谂我下次要试下😆呢度嘅格局同装修都几似大陆,唔算逼,装修系用木为主😆中式风格🥰我拣左旁边嘅bar台坐,bar台系对住中式镂空屏风,所以自己一个坐都几舒服架~👆🏻普通份量嘅羊肉粉🐏($45),汽水加7蚊🥤羊肉粉其实都几大碗,女仔食晒一碗会几饱😹不过如果惊唔够食,可以叫加大(多2蚊)👍🏻而羊肉都多,香得黎唔会有阵骚味,抵赞嘅~一开始店员会问你要唔要辣,辣嘅话会放一匙羹辣酱系碗度,呢个酱好好食👍🏻👇🏻而最正宗食法系再

羊肉粉

一开始店员会问你要唔要辣,辣嘅话会放一匙羹辣酱系碗度,呢个酱好好食👍🏻👇🏻而最正宗食法系再加啲醋,同埋干辣椒粉,捞匀一齐食~

2020-11-02
羊肉粉