2020-12-19 1900 浏览
近排天气转转冷,当然要去食返个蛇羹,糯米饭补补身同暖暖胃啦!🤣🤣🤣每到冬天,我同老妈子去深水埗拜完老豆就会去叹番碗,今次就带老公去食吓啦!🥰🥰🥰蛇王业🐍🐍🐍地址:深水埗南昌街139号地下蛇羹 + 糯米饭套餐 $97(大)/ $77(细)蛇羹 - 佢系我最钟意食嘅,味道适中,唔会太咸,好足料,其他会食到好多瘦肉,反而佢食到嘅系好多蛇肉,木耳丝好爽口,最重要佢唔会太多芡,唔会好杰好,好似食碗仔翅咁糊口。😋😋😋糯米饭 - 感觉一般,因为唔太够味同埋唔够腊味嘅油香,比较编细碗。🙂🙂🙂讲真,如果当饭食,大食嘅话一个大蛇套餐可能只系啱啱好,因为蛇羹够大碗,反而糯米饭就比较细。😁😁😁顺带一提,堂食嘅话,薄脆系任加任食嫁,哈哈,呢个就系我钟意食蛇羹嘅原因,因为蛇羹加薄脆再加胡椒粉,浸一浸,捞埋食,哗!简直系绝配。😍😍😍整体评分:78 分

蛇王业🐍🐍🐍
地址:深水埗南昌街139号地下

蛇羹 + 糯米饭套餐 $97(大)/ $77(细)

整体评分:78 分
  • 蛇羹