呢个星期凉左少少当然想食返啲热辣辣嘅嘢,除咗火锅之外我就谂到食酸菜鱼约埋几个都有兴趣嘅好朋友去尖沙咀呢间分店食,见佢新开张就心郁郁想试吓! 虽然冇订位但系好快就被安排入座,装修都几靓而且啲位都几阔落,仲有可爱嘅插画系墙上~菜单都清楚易明,你都当然要叫主菜酸菜鱼,我地因为都好肚饿所以叫左个土豪份量,仲加咗配菜:青荀片、莲藕片同腐竹,辣度方面叫咗小辣~当然食酸菜鱼唔少得白饭啦🍚仔细睇个菜单啲菜名都好盏鬼,当然斋睇个菜名唔知系咩,所以都有啲图画睇吓,研究咗一阵都叫咗两个小食试吓!好快第一个前菜已经嚟咗,就喺刀拍前男友,即系手拍青瓜,青瓜都好爽脆,麻油味好香,做开胃菜啱啱好紧接着夫妻肺片就到左,虽然睇落啲辣椒油好劲,但食落唔太辣,而且份量都几足!除咗牛舌仲有牛柏叶,最后仲有啲青瓜丝垫底,送饭一流之后重头戏酸菜鱼终于上场啦!一想枱份量已经好惊人,可能因为我哋叫做四人份量一上枱就闻到好香嘅麻辣味,而且眼见已经有好多鲈鱼片,影完相我哋就急不及待试食啦鲈鱼食落好滑,饮埋啖汤仲正,连埋啲粉丝食仲正,又麻又辣😍腐竹较清淡,可以去除汤里面既麻辣味,对于唔食得太辣嘅我啱啱好!莲藕片又爽又脆,好味😋食到最后我哋

当然食酸菜鱼唔少得白饭啦🍚

刀拍前男友

除咗牛舌仲有牛柏叶,最后仲有啲青瓜丝垫底,送饭一流

夫妻肺片

酸菜鱼(土豪份)

鲈鱼食落好滑,饮埋啖汤仲正,连埋啲粉丝食仲正,又麻又辣😍

食到最后我哋都食唔晒啲配菜,因为份量真系好多,值得一赞嘅系呢度嘅服务都好好,上菜速度快而且服务员嘅态度都好友善

有机会要再返嚟食第二次

2019-11-30
午餐
刀拍前男友
夫妻肺片
酸菜鱼(土豪份)